Metingen tonen aan dat de drempel wordt overschreden.
Volledig scherm
Metingen tonen aan dat de drempel wordt overschreden. © Didier Verbaere

Drempel fijnstof rond scholen in Laarne overal overschreden

Op initiatief van de vorig jaar opgerichte lokale afdeling van Groen Laarne - Kalken werd in de maanden maart en april de luchtkwaliteit rond de scholen bij de start van de lessen gemeten. Bij alle scholen werd de drempel die de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en Europa voorschrijft, overschreden.

0 reacties

 1. Coronaproof genieten? SOLA-Wellness levert Letse sauna tot aan je huis
  PREMIUM
  Lokeren

  Corona­proof genieten? SO­LA-Wellness levert Letse sauna tot aan je huis

  Wat doe je als je privé-sauna al maanden dicht moet? Een mobiel exemplaar maken en die tot aan de deur van saunaliefhebbers rijden. SOLA-Wellness bezorgt inwoners van Gent tot Beveren zo een geweldige tijd. “Mensen reageren laaiend enthousiast. Velen zitten op hun tandvlees en snakken ernaar om even uit de huidige situatie te ontsnappen”, vertelt Geert Gentier, de ondernemer achter het initiatief.
 2. Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-Denijs-Westrem: “Op verouderd plan stond natuurgebied niet ingekleurd”
  Sint-Denijs-Westrem

  Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-De­nijs-West­rem: “Op verouderd plan stond natuurge­bied niet ingekleurd”

  De kaalkap van de spoorwegberm achter de Sint-Denijslaan in Sint-Denijs-Westrem was dan toch niet zo geoorloofd als Infrabel liet uitschijnen. Dat geeft minister Gilkinet toe, na een vraag van kamerlid Joris Vandenbroucke. “Voor één zone was wel degelijk een kapvergunning nodig, en ik zal zulke uitschuivers in de toekomst niet meer pikken.”
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech