De Heksengilde brengt licht in de duisternis in de Hoogstraat.
Volledig scherm
De Heksengilde brengt licht in de duisternis in de Hoogstraat. © Didier Verbaere

De Heksengilde van Laarne brengt licht op Lichtmis

LaarneMet een klein gebaar wil de Heksengilde licht en warmte brengen onder de bewoners van de Hoogstraat in Laarne. Ze roept iedereen op om lichtjes op straat of aan het raam te zetten.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent
  PREMIUM

  De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent

  Het is weer bijna Pasen. Dat betekent paaseieren rapen, maar het is ook het ideale moment om te brunchen met de hele familie. Kijk jij al uit naar koffiekoeken, vers geperst fruitsap en chocolade eitjes? Wij zochten voor jou zeven plekjes uit in de regio Gent waar je het paasfeest op gepaste wijze kan vieren. Van Geuzenhof in Wetteren tot Franzgustav in Gent: hier smul je van een heerlijke brunch zonder zelf te moeten koken.
  Laarne