ALS-patiënt Alain Verspecht.
Volledig scherm
ALS-patiënt Alain Verspecht. © Alain Verspecht

“Als ik besmet raak, ben ik verloren”: ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren

Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts ingeschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren”, zegt hij.

31 reacties

 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  Dat hij daar een oproep voor moet zegt al genoeg.
 • Jean Gallet

  1 jaar geleden
  Geef de actieve werkende bevolking voorrang. een 70+
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Thierry Jonnaert, helaas neen. Je kan je vaccinatie niet aan iemand weggeven. En 't is niet omdat de agenda van de prutsers in Brussel zegt dat die groep in april/mei gevaccineerd zal worden, dat het ook in april/mei zal gebeuren. Zoals het nu loopt gaan ze nog een pak langer moeten wachten. En Jonas, als er niet zoveel meer in de wachtrij staan volgens jou, hoe komt het dan dat de reservelijsten waar je voor in kan schrijven, keer op keer in no time volgeboekt zijn?
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  De realiteit is hard. Maar in Mol in de kliniek liggen momenteel jonge veertigers zonder aandoeningen aan de beademing. Gasten die buiten moesten zijn om te werken zodat de maatschappij kan draaien. Ik ga dus niet hypocriet zijn door te zeggen dat deze ALS patiënt zijn vaccin dringend moet krijgen. Hij is geen risico voor anderen.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Ben ook risico patient en mijn mag hij krijgen
 1. Bedrijf akkoord met afvoer afval na gerechtelijk vonnis
  Laarne

  Bedrijf akkoord met afvoer afval na gerechte­lijk vonnis

  De zaakvoerders van de firma Algrobo-Reparal NV op het bedrijventerrein Veldmeers in Laarne gaan de grote hoeveelheid gemengd afval op de site opruimen. Dat verklaarden deze ochtend voor de rechtbank van Dendermonde. Het afval zorgt al maanden voor een serieuze vliegenplaag in de buurt. “De eigenaars zijn akkoord met onze eisen en beloofden om donderdag al te starten met het ruimen” zegt advocaat en schepen Igor Rogiers.