Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Kempens Landschap

Vanaf 21 juli ook fietsverhuur mogelijk op site van voormalige stoomzagerij

laakdalBij de voormalige stoomzagerij in Klein-Vorst (Laakdal) kan je vanaf 21 juli ook fietsen huren om het Merodegebied te verkennen. De stoomzagerij wordt zo een heuse toeristische onthaalpoort, want op dit moment staan er ook al zeven eTuktuks ter beschikking voor verhuur.

 1. Trouwe tooghanger ‘Keen’ wordt uithangbord van eerste bier van café ‘t Kelderke: “Begonnen als grap, maar heel plezant om erin mee te gaan”
  Geel

  Trouwe tooghanger ‘Keen’ wordt uithang­bord van eerste bier van café ‘t Kelderke: “Begonnen als grap, maar heel plezant om erin mee te gaan”

  Café ‘t Kelderke in Geel heeft voortaan een eigen bier: Hete Keen. Het nieuwe gerstenat, een samenwerking met brouwerij ‘t Drankorgel, dankt zijn naam aan een van de trouwste stamgasten van het café maar verwijst ook nog op enkele andere manieren naar de ‘Keen’. “We wilden iets van hout in het bier om te verwijzen naar de wandelstok van Keen. Aangezien eikenhouten schilfers al zo vaak gebruikt worden, zijn het kaneelstokjes geworden.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).