Het Laakdalse gemeentebestuur legt samen met Eugeen Van Kerckhoven, voorzitter van Kleine Landeigendom Zuiderkempen, de eerste steen.
Volledig scherm
Het Laakdalse gemeentebestuur legt samen met Eugeen Van Kerckhoven, voorzitter van Kleine Landeigendom Zuiderkempen, de eerste steen. © RV

Project Capellebeemden gaat eindelijk van start: “We bouwen een dorp in een dorp”

In Klein-Vorst (Laakdal) is het startschot gegeven voor het project Capellebeemden, op de hoek van de Geelsebaan en Meerlaarstraat vlak naast de kerk. De dorpskern krijgt 51 sociale koopwoningen, een ontmoetingscentrum, twee handelsruimtes, een evenementenplein en enkele vergaderzalen. Eind 2022 zullen de werken afgerond zijn.

 1. Provincie deelt 800 mezennestkasten uit ter bestrijding van processierups, waarvan 20 aan Geel: “Streven naar meest ecologische vorm van beheer”
  Geel

  Provincie deelt 800 mezennest­kas­ten uit ter bestrij­ding van processie­rups, waarvan 20 aan Geel: “Streven naar meest ecologi­sche vorm van beheer”

  In de strijd tegen de eikenprocessierups deelt de provincie Antwerpen 800 gratis mezennestkasten uit aan lokale besturen en provinciale diensten. De stad Geel ontvangt daarvan 20 nestkastjes. Vrijdag kwam gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) ter plaatse naar natuurgebied Dekshoevevijver, waar hij met milieuschepen Bart Julliams (N-VA) het eerste nestkastje ophing.
 2. Prachtig staaltje creativiteit maar BMX’ers moeten zelfgebouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”
  PREMIUM
  Ravels

  Prachtig staaltje creativi­teit maar BMX’ers moeten zelfge­bouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”

  Maandenlang hebben ze er met zes BMX’ers aan gewerkt. Nu hebben ze nog tot het einde van het jaar om hun prachtig freestyle parcours af te breken. Anders moeten ze een dwangsom tot 100 euro per dag betalen aan het Agentschap Natuur en Bos. “Ongelooflijk. We hebben dit stukje grond zelf gekocht en het bos in ere hersteld. Hier steken meer dan 1.300 werkuren in. Dit is een ramp voor de BMX-wereld in België”, zegt David Hermans.
 3. Belgische vuurwerkfederaties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
  Provincie Antwerpen

  Belgische vuurwerkfe­de­ra­ties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”

  De Belgische Vuurwerk Federatie, Federatie Vuurwerk Detailhandelaars en de Groupement Artificiers Pyrotechnique Securité vragen in een open brief aan provinciegouverneur Cathy Berx én aan de federale regering om het totale vuurwerkverbod te herbekijken. “Onze producten zijn veilig en legaal, en samenscholingen zijn te vermijden door alleen vuurwerk toe te laten op privéterrein. En drukte vermijden op de spoedafdelingen? Er gebeuren ook ongevallen met fonduestellen. Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië