Frederik Gerits, Joris Matthé en milieuschepen Benny Smets bij een van de vierkantemetertuintjes, vlakbij het gemeentehuis van Laakdal.
Volledig scherm
Frederik Gerits, Joris Matthé en milieuschepen Benny Smets bij een van de vierkantemetertuintjes, vlakbij het gemeentehuis van Laakdal. © Wouter Demuynck

Onderzoekers bestuderen impact van landschap op 25 minituintjes: “Het doel is om landbouwers te helpen ecologischer te werken”

laakdal/geelSinds kort staan er verspreid over Laakdal en Geel 25 vierkantemetertuintjes, die dinsdag aangeplant werden. Onderzoekers zullen in het kader van een Europees project de minituintjes bestuderen om zo de impact van de omgeving op de ontwikkeling van de plantjes in kaart te brengen. Voor het onderhoud van de tuintjes kunnen de wetenschappers rekenen op vrijwilligers. Het doel is om landbouwers te ondersteunen de overgang te maken naar een ecologischere vorm van landbouw.

  1. Hobbybrouwerij Ribaldus viert 10-jarig bestaan met nieuwe Ribaldus Dubbel: “Een vlot doordrinkbaar degustatiebier”
    PREMIUM
    veerle

    Hobbybrou­we­rij Ribaldus viert 10-jarig bestaan met nieuwe Ribaldus Dubbel: “Een vlot doordrink­baar degustatie­bier”

    De tiende verjaardag van hun hobbybrouwerij Ribaldus was voor Lennert (34) Vissers en zijn vader Alex (62) uit Veerle-Laakdal de ideale gelegenheid om nog eens een nieuw bier te lanceren en het gamma uit te breiden tot drie vaste brouwsels. Het resultaat is de Ribaldus Dubbel: een gebalanceerd en vlot doordrinkbaar donker bier dat subtiel gekruid is.