Frederik Gerits, Joris Matthé en milieuschepen Benny Smets bij een van de vierkantemetertuintjes, vlakbij het gemeentehuis van Laakdal.
Volledig scherm
Frederik Gerits, Joris Matthé en milieuschepen Benny Smets bij een van de vierkantemetertuintjes, vlakbij het gemeentehuis van Laakdal. © Wouter Demuynck

Onderzoekers bestuderen impact van landschap op 25 minituintjes: “Het doel is om landbouwers te helpen ecologischer te werken”

laakdal/geelSinds kort staan er verspreid over Laakdal en Geel 25 vierkantemetertuintjes, die dinsdag aangeplant werden. Onderzoekers zullen in het kader van een Europees project de minituintjes bestuderen om zo de impact van de omgeving op de ontwikkeling van de plantjes in kaart te brengen. Voor het onderhoud van de tuintjes kunnen de wetenschappers rekenen op vrijwilligers. Het doel is om landbouwers te ondersteunen de overgang te maken naar een ecologischere vorm van landbouw.

  1. Protest tegen enorme besparingen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”
    Kempen

    Protest tegen enorme besparin­gen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”

    De Lijn gaat vanwege besparingen opnieuw snoeien in het aantal bushaltes in Vlaanderen. In de Kempen alleen al zouden er 502 haltes verdwijnen, ongeveer een kwart van het huidige aantal. Momenteel is het echter nog niet bekend om welke haltes het precies gaat, maar toch voert de PVDA nu al actie. “Het lijkt haast wel of de Vlaamse regering wil dat niemand nog gebruikmaakt van het openbaar vervoer.”