Burgemeester Tine Gielis, Louis Boeckmans en ghostwriter Felix Vanbel bij de boekvoorstelling van ‘Mijn verhaal’ in mei 2018. Inmiddels is er met ‘De laatste getuige’ nog een ander boek geschreven.
Volledig scherm
Burgemeester Tine Gielis, Louis Boeckmans en ghostwriter Felix Vanbel bij de boekvoorstelling van ‘Mijn verhaal’ in mei 2018. Inmiddels is er met ‘De laatste getuige’ nog een ander boek geschreven. © Vanderveken

Louis Boeckmans uitgeroepen tot ereburger van Laakdal

Louis Boeckmans (95) uit Klein-Vorst mag zich sinds de gemeenteraad van dinsdagavond officieel ereburger van Laakdal noemen. De onderscheiding valt hem niet toevallig te beurt op de 75ste verjaardag van de bevrijding van Eindhout, Vorst en Veerle. Louis is namelijk een van de laatste getuigen van de gruwel van de Tweede Wereldoorlog

 1. Oplichters ontfutselen vrouw (67) uit Meerhout 15.000 euro via WhatsApp: “Ze halen de zwaksten eruit, het is eigenlijk sociale hacking”
  PREMIUM
  meerhout

  Oplichters ontfutse­len vrouw (67) uit Meerhout 15.000 euro via WhatsApp: “Ze halen de zwaksten eruit, het is eigenlijk sociale hacking”

  Een vrouw (67) uit Meerhout is het slachtoffer geworden van een opvallende vorm van fraude via berichtendienst WhatsApp. De oplichter deed zich voor als de zoon van het slachtoffer – met als smoesje dat hij een nieuw nummer heeft omdat zijn gsm stuk is – en slaagde er zo in de vrouw te overtuigen drie keer ongeveer 5.000 euro over te schrijven. “Ze hebben helaas een zeer vette kluif aan haar gehad”, doet haar schoonzoon het verhaal. “Haar droom om een nieuw autootje te kopen kan ze nu wel vergeten.”
 1. Parochies roepen op om kaarsje aan kerken en kapellen te plaatsen tijdens Allerheiligenweekend: “Troostplekken creëren om overledenen van voorbije maanden te gedenken”
  laakdal/meerhout

  Parochies roepen op om kaarsje aan kerken en kapellen te plaatsen tijdens Allerheili­gen­week­end: “Troost­plek­ken creëren om overlede­nen van voorbije maanden te gedenken”

  De parochies van Laakdal en Meerhout roepen de inwoners van beide gemeenten op om aan alle kerken en kapellen een kaarsje te komen plaatsen. Met de lichtbakens willen ze tijdens het komende Allerheiligenweekend troostplekken creëren voor wie tijdens de afgelopen coronamaanden een geliefde verloor.