Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto Ronny De Coster

Internationale Dag voor Personen met een Beperking: gemeente zet lokale initiatieven in de kijker

LaakdalOp zaterdag 3 december is het de Internationale Dag voor Personen met een Beperking. In het kader van deze dag brengt gemeente Laakdal enkele lokale organisaties die zich inzetten voor meer inclusiviteit onder de aandacht op haar website.

 1. REPORTAGE. De unieke wereld van het pro-wrestling: “Slechts een performance? Die klappen zijn wel volledig écht”
  PREMIUM
  Geel/Tessenderlo

  REPORTAGE. De unieke wereld van het pro-wrestling: “Slechts een performan­ce? Die klappen zijn wel volledig écht”

  Showworstelen: we associëren het meteen met de legendarische smackdowns en over the top WWE-shows in de Verenigde staten. Figuren als The Rock en John Cena betreden er de arena als hun overdreven - inmiddels iconische - personages en worstelen erop los met veel drama en acrobatie. Het is één gigantisch, typisch Amerikaans spektakel... dat dit weekend zowaar ook te zien was op WrestleFest in Geel. En wij waren erbij. “Zij zijn niet alleen worstelaars, maar ook acteurs én hun eigen stuntmannen.”
 1. DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”
  PREMIUM
  Westerlo

  DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”

  Het is ongetwijfeld een van de grootste bedrijven in de regio: DAF Trucks, in Oevel bij Westerlo. Wie over de E313 ter hoogte van Geel/Westerlo rijdt, kan er niet naast kijken: de gebouwen van de vrachtwagenproducent zijn immens. Maar sinds de oprichting van het bedrijf in 1966 is het niet enkel rozengeur en maneschijn geweest, met zelfs een faillissement. “Toen was het bang afwachten: kreeg je ook die tweede brief of niet?”, zegt een werknemer daarover. We duiken samen de geschiedenis in.