Edgard Mondelaers en zijn zoon Steven bij de berg afval.
Volledig scherm
Edgard Mondelaers en zijn zoon Steven bij de berg afval. © Wouter Demuynck

Huurders laten puinhoop achter in tuin na vertrek uit huurhuis: “In de regenput lagen zelfs twee kadavers van honden”

laakdalHuurders van een woning in Langvoort in Laakdal hebben na hun vertrek in de tuin een gigantische puinhoop aan afval achtergelaten. Er ligt niet enkel een enorme hoeveelheid vuilniszakken met lege blikjes en huishoudelijk afval, maar ook verschillende koelkasten, glas, speelgoed, een winkelkar en een loungeset. Het schrijnendste tafereel trof Steven Mondelaers, zoon van eigenaar Edgard, aan in de regenput. Daar lagen de karkassen van twee honden. Intussen lijkt er wel een oplossing in de maak, aangezien de huurders hebben aangegeven dat ze hun afval dan toch willen komen opruimen.

21 reacties

 • Anne Jacobs

  1 maand geleden
  Toen ik jong was begreep ik niet dat mensen die de middelen hadden GEEN eigenaar wilden zijn! Ondertussen begrijp ik héél veel!
 • Patrick Delaunoy

  2 maanden geleden
  Ik denk dat ik als eigenaar ergens zal huren, de huur niet betalen en mijn afval in de tuin ophopen. Na 1 of 2 jaar gratis wonen word ik verplicht te verhuizen en ik doe het opnieuw en opnieuw, omdat onze regering dit promoveert. En ondertussen verhuur ik mijn eigen woning aan hopelijk eerlijke huurders, als dat nog bestaat. Probleem is dat wie een huur kan betalen eigenlijk zijn woning koopt met zeer lage interest.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Spreek met om het even wie die een eigendom verhuurt, iedereen heeft al met dit soort vetzakkerij, wanbetalingen of vernielingen te maken gehad. En om zo'n mensen eruit te laten zetten, moet je een hele procedure volgen. Ondertussen escaleert de toestand en achteraf zit je met een hoop kosten en opruim- en reparatiewerk. En maar afgeven op de 'rijke huisjesmelkers'. Jawadde. Dit is de reden waarom mijn vader zijn appartementje heeft verkocht. Veel werk en miserie voor een schrale opbrengst.
 • Brusselaar Xman

  2 maanden geleden
  Heb jaren meer dan 20 appartementen en kamers verhuurd,  slechtste huurders waren de Belgen en de beste en meest propere waren Marokkanen. Belgen waren vaak aan het wenen en smeken om kamer te huren want op straat omdat ze uit hun vorige appartement buiten gesmeten waren... en 2 maanden later wist ik waarom 
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Als verhuurder sta je met de rug tegen de muur je hebt geen rechten je hebt nogthans het recht om het huis jaarlijks te controleren met toestemming van de huurder maar als die nee zegt heb je geen poot om op te staan we spreken van ondervinding 
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. De Zoerla en De Waai worden vaccinatiecentra van eerstelijnszone Zuiderkempen
  zuiderkempen

  De Zoerla en De Waai worden vaccinatie­cen­tra van eerste­lijns­zo­ne Zuiderkem­pen

  De locaties van de twee vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuiderkempen zijn bekend. De inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout zullen hun spuitje tegen het coronavirus krijgen in zaal De Waai in Geel. Evenementenhal De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) zal dan weer dienst doen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt. Vanaf half februari gaan de vaccinaties van start.
 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph