De coloradokever.
Volledig scherm
De coloradokever. © Lochristi

Grote aantallen coloradokevers in omgeving van Tessenderloseweg

laakdalVanuit de omgeving van de Tessenderloseweg krijgt de gemeente Laakdal op dit moment meldingen van grote aantallen coloradokevers.

 1. Vader en zoon schetsen met boek uniek beeld van dagelijkse leven van de Kempenaar in 18de eeuw: “Een vreemde wereld ging voor ons open”
  Geel

  Vader en zoon schetsen met boek uniek beeld van dagelijkse leven van de Kempenaar in 18de eeuw: “Een vreemde wereld ging voor ons open”

  Ze hebben er vijf jaar aan gewerkt en in die tijdspanne meer dan 5.000 bronnen geraadpleegd, maar nu is het boek van Gelenaars Marc Verwerft (62) en zijn zoon Sander (32) over de landdekenij Geel in de achttiende eeuw – dat destijds een groot deel van de Kempen besloeg – eindelijk klaar. In hun boek, een lijvig exemplaar van meer dan 600 bladzijden, schetsen ze een uniek beeld van het dagelijkse leven in de Kempen in de achttiende eeuw.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.