Het ontwerpplan van de nieuwe verkeerssituatie in Eindhout.
Volledig scherm
Het ontwerpplan van de nieuwe verkeerssituatie in Eindhout. © AWV

Extra archeologisch onderzoek nodig langs Nieuwe Baan: hoofdwerken lopen vertraging op

eindhoutDe start van de wegenwerken voor de herinrichting van de Nieuwe Baan (N174) in Eindhout (Laakdal) is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Tijdens het archeologisch onderzoek kwamen resten van prehistorische vuursteen en aardewerk boven water en die dienen nog verder onderzocht te worden.

 1. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 2. Tessenderlo laat initiatief rond EK-uitzendingen aan horecazaken
  Tessenderlo

  Tessender­lo laat initiatief rond EK-uitzendin­gen aan horecaza­ken

  Op zaterdag 12 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal. In ons land zullen de prestaties van de Belgen massaal gevolgd worden. Door de coronamaatregelen zijn de klassieke grote schermen, die op de vorige grote tornooien overal in Vlaanderen werden opgebouwd, niet op dezelfde manier te organiseren. “Wij nemen bijgevolg zelf geen initiatief op het Marktplein”, vertelt burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (sp.a-SPiL). “De horecazaken kunnen gerust wel zelf iets op poten zetten, zolang het maar coronaproof verloopt.”
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!