Illustratiefoto van het gemeentehuis van Laakdal.
Volledig scherm
Illustratiefoto van het gemeentehuis van Laakdal. © Peter Vanderveken

Elke Laakdaller krijgt cadeaubon ‘Laakdal Schenkt’: “Inwoners steunen en lokale ondernemers wat meer financiële zuurstof geven”

laakdalIn de loop van december krijgen alle Laakdallers een digitale Laakdal Schenkt-bon van 10 euro. Daarmee wil het gemeentebestuur al haar inwoners bedanken voor hun inspanningen tijdens de uitzonderlijke coronatijden en evenzeer de lokale ondernemers steunen. Alle inwoners zullen bovendien met een solidariteitsactie de kans krijgen om hun cadeaubon weg te schenken aan kwetsbare gezinnen met kinderen in Laakdal.

 1. Ziekenhuis Geel neemt als eerste in België mini-monitors in gebruik: veiliger voor zorgverlener én meer bedden blijven vrij op intensieve zorg
  Geel

  Ziekenhuis Geel neemt als eerste in België mi­ni-monitors in gebruik: veiliger voor zorgverle­ner én meer bedden blijven vrij op intensieve zorg

  Als eerste ziekenhuis in België maakt het Ziekenhuis Geel op de verpleegafdelingen gebruik van mini-monitors. Die lichte en mobiele monitors kunnen worden gecombineerd met een zuurstoftoestel, zodat bedden op intensieve zorg vrijgehouden worden voor patiënten die aan een beademingstoestel moeten. Ook voor de verpleegkundigen biedt het apparaatje voordelen, want zij kunnen de parameters van een coronapatiënt aflezen vanop veilige afstand en zonder dat er een tijdrovende omkleedprocedure aan te pas komt.
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen