Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © RV

Eerste troostplekje in Laakdal geopend: “Ze zorgen voor troost, verbondenheid en vertrouwen”

laakdalAan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in Eindhout (Laakdal) is onlangs het eerste troostplekje van de gemeente geopend. Het kwam tot stand door een samenwerking van vrouwenorganisatie Ferm, ‘t Fortun en het gemeentebestuur. Op 12 juni opent vervolgens een tweede troostplek in de pastorijtuin in Vorst-Centrum. 

  1. Optiek Leen presenteert brillen in vitrine op porseleinen voorwerpen van Geelse keramiste: “De handgemaakte stukken maken van etalage een echte blikvanger”
    Geel

    Optiek Leen presen­teert brillen in vitrine op porselei­nen voorwerpen van Geelse keramiste: “De handgemaak­te stukken maken van etalage een echte blikvanger”

    Bij Optiek Leen aan de Diestseweg, net voorbij de Markt, in Geel staren passanten dezer dagen wat langer naar de etalage. De brilmonturen in de vitrine rusten sinds kort op vaasjes, flesjes en andere kunstig gedraaide voorwerpen. Zaakvoerder Leen Van Gorp ging daarvoor een samenwerking aan met Astrid De Deyne, grafisch designer en sinds enkele jaren keramiste. “Ik hoor regelmatig ‘oh’s’ en ‘ah’s van mensen die langslopen. Zeker nu de deur openstaat met de zomerse temperaturen”, aldus Leen Van Gorp.