1. Geelse Innovatiecampus zoekt innovatiemanager: “We hopen dat op termijn zo’n 2.000 mensen hier een job zullen vinden”
  Geel

  Geelse Innovatie­cam­pus zoekt innova­tiema­na­ger: “We hopen dat op termijn zo’n 2.000 mensen hier een job zullen vinden”

  De verscheidene partners die hun schouders onder de Innovatiecampus in Geel hebben gezet zijn op zoek naar een innovatiemanager voor de site. Die innovatiemanager zal zich inzetten om nieuwe bedrijven aan te trekken en bruggen te slaan met de kennis- en onderwijsinstellingen in de regio. Op termijn zouden 2.000 mensen een job moeten vinden op de campus.
 1. Akkerbouwbedrijf Van Elven levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
  laakdal

  Akkerbouw­be­drijf Van Elven levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

  Na vorig jaar Werchter Parklife volledig van groene stroom te hebben voorzien, doet energieplatform Bolt dat dit jaar met een volledig podium op het grote festivalpark van Rock Werchter. De zonnepanelen op het dak van akkerbouwbedrijf en hoevewinkel Van Elven uit Laakdal houden samen met een batterij The Slope draaiende. “Zo besparen ze tot wel 95 procent van de CO2-uitstoot”, zegt Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter van Bolt.
 1. Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de Kempen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de Kempen. Van zwemmen in het Zilvermeer in Mol tot wandelen met ezels in Ramsel: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 1. Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfestival van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzomer voor de boeg”
  Heist-op-den-Berg

  Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfesti­val van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzo­mer voor de boeg”

  De Heistse death metal band Carnation mocht afgelopen weekend het podium van Hellfest, één van de grootste metalfestivals van het continent, betreden. Als enige Belgische band stond het vijftal dit jaar op de affiche van het Frans festival. Wie de band deze zomer dichter bij huis aan het werk wil zien, moet hoe dan ook een trip naar het buitenland maken.
 2. Hooibeekhoeve viert 50-jarig bestaan met jubileumwandeling en investering van 2,5 miljoen euro
  Geel

  Hooibeek­hoe­ve viert 50-jarig bestaan met jubileum­wan­de­ling en investe­ring van 2,5 miljoen euro

  De Hooibeekhoeve, het provinciaal onderzoekscentrum voor voedergewassen en melkvee in Geel-Ten Aard, bestaat 50 jaar. Op dezelfde locatie vindt ook het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) al 25 jaar onderdak. Hun dubbele verjaardag zetten ze in de verf met een wandeling langs een aantal proefvelden, waarbij deelnemers onderweg leren hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Bij de voorstelling van de wandeling kondigde het provinciebestuur meteen ook een investering van 2,5 miljoen euro in de Hooibeekhoeve aan.

Uit-tips Kempen

 1. Optiek Leen presenteert brillen in vitrine op porseleinen voorwerpen van Geelse keramiste: “De handgemaakte stukken maken van etalage een echte blikvanger”
  Geel

  Optiek Leen presen­teert brillen in vitrine op porselei­nen voorwerpen van Geelse keramiste: “De handgemaak­te stukken maken van etalage een echte blikvanger”

  Bij Optiek Leen aan de Diestseweg, net voorbij de Markt, in Geel staren passanten dezer dagen wat langer naar de etalage. De brilmonturen in de vitrine rusten sinds kort op vaasjes, flesjes en andere kunstig gedraaide voorwerpen. Zaakvoerder Leen Van Gorp ging daarvoor een samenwerking aan met Astrid De Deyne, grafisch designer en sinds enkele jaren keramiste. “Ik hoor regelmatig ‘oh’s’ en ‘ah’s van mensen die langslopen. Zeker nu de deur openstaat met de zomerse temperaturen”, aldus Leen Van Gorp.