Westerlo en Kurt Abrahams op 31 juli in actie in de oefenmatch tegen Vitesse.
Volledig scherm
Westerlo en Kurt Abrahams op 31 juli in actie in de oefenmatch tegen Vitesse. © Photo News

Westerlo stapt naar kortgedingrechter in claim om ook nog naar 1A te kunnen

Jupiler Pro LeagueHet is Westerlo menens. De Kempense club heeft een dagvaarding gestuurd naar de Pro League en de Belgische voetbalbond om ultiem nog toegevoegd te worden aan 1A. Vrijdag, exact één dag voor de start van de competitie in 1A, kan een beslissing vallen nadat de zaak vandaag wordt ingeleid voor de ondernemingsrechtbank van Antwerpen.

73 reacties

 • Noel DE BRUYCKERE

  1 jaar geleden
  Men moet het profvoetbal en het amateurvoetbal van elkaar scheiden zodat die twee niks meer met elkaar te maken hebben dus geen promoties meer tussen 1a en 1b dan krijgen we een landskampioen profvoetbal en een landskampioen amateurvoetbal en aangezien de Europese competities profs zijn kunnen enkel de landskampioenen profvoetbal daaraan deelnemen.de amateurs moeten zelf iets organiseren.
 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Nicolas Verwaest u vergeet wel dat beslissing op 18 teams met OHL en Beerschot is genomen voor de wedstrijd en dus neem je al de intensie van de wedstrijd weg. En ook dat de wedstrijd werd gespeeld met een 1-0 achterstand en zonder steun van publiek. maar ja dat vergeet je allemaal en is blijkbaar van geen tel. Wat heeft Westerlo gewonnen om recht te hebben niets totaal niets. Meeste punten ook geen tel want dat betekend niets in 1B
 • Wim Peeters

  1 jaar geleden
  Vele vergeten dat de competitie in principe afgelast is daar Waasland-Beveren in 1A blijft waardoor er in theorie ook geen kampioen is. Indien 1A afgelast is, is 1B dit ook. En hier gaat Westerlo zich oa. op baseren naast dat de verliezende finalist OH Leuven nu ook promoveert wat in principe reglementair (denk ik) niet kan. Ik denk dat ze nog grote ogen gaan trekken in de Pro-league.
 • Nicolas Verwaest

  1 jaar geleden
  OHL heeft als verliezend finalist geen recht om te promoveren. De enigste reden dat dit toch gedaan wordt is om geen 1A te hebben met 17 clubs terwijl dit perfect mogelijk is ( elke speeldag 1 team vrij). OHL hoort thuis in 1B en Westerlo zou eerder een claim moeten indienen dat er geen 1B zou mogen zijn zonder OHL. Per speeldag in 1B zonder OHL zouden alle teams in 1b een schadevergoeding moeten eisen.
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  Westerlo heeft gelijk. De pro league heeft beslist om een extra ploeg te laten promoveren. De beslissing van de pro league om OHL als extra ploeg te laten stijgen getuigt van willekeur en niet gebaseerd op enig reglement of algemeen gebruik. Door reeds voor de afloop van de finale deze beslissing te nemen heeft de pro league zich klem gereden. Enige oplossing die nu nog overblijft 1A met 20 ploegen en geen play offs.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.