BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Zélfs de bakker wacht op zijn geld: hoe Amerikaanse eigenaars KV Oostende aan haar lot overlaten en zo aansturen op overname of faillissement

KV OostendeVan de lokale bakker en brouwer tot ex-trainer Yves Vanderhaeghe en Jack Hendry: de waslijst aan schulden - in totaal bijna 5 miljoen euro - is stilaan hallucinant. Achtergrond bij het wanbeleid bij KV Oostende, dat wederom met het faillissement flirt. Hoe moet het met de kustploeg verder als zelfs de uitbetaling van jeugdtrainers vertraging oploopt? Mogelijk werpen de Chinese eigenaars van Wolverhampton Wanderers de kustploeg een reddingsboei toe.

32 reacties

 • Harry Vankrinkelen

  1 week geleden
  Wederom China ? Begin indien nodig terug van nul met eigen jeugd en een degelijk beleid maar haal a.u.b. die buitenlandse wolven niet binnen!
 • Lou Spoormans

  2 maanden geleden
  Patrick Van Riel. Er zullen heel veel mensen zijn zoals ik die nergens schulden hebben, niet voor een huis, auto of koffiezet.
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Coucke en Versluys deden véél water in hun wijn toen ze KVO verkochten aan Dierckens. De nieuwe accommodatie werd bijna weggegeven nét om KVO leefbaar te houden. Pas toen Dierckens de meerderheid van zijn aandelen verkocht aan de Amerikanen begon de miserie. Coucke had al bij zijn vertrek Oostende de genadeslag kunnen geven maar verkoos een faire oplossing.
 • patrick van riel

  2 maanden geleden
  er zijn schulden en schulden ,hier praat men over het niet betalen van schuldeisers dit is totaal iets anders dan schulden hebben bij een bank of andere investeerder in de vorm van een lening,wie heeft er geen schulden op zijn actief (woning , auto noem maar op),dus roepen van die anderen met meer schulden dit en dat is waarschijnlijk een ander verhaal ,daar zal iedereen op tijd betaald worden
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Gewoon niet meer werken met buitenlandse investeerders ...! En meer speelkansen geven aan eigen jeugd...!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.