AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Le nouveau ‘KV Ostende’ est arrivé: kustploeg gaat Franse toer op met piepjonge ex-directeur van OGC Nice als CEO

KV OostendeDe eigenaars zijn (Chinees-)Amerikaans, toch wordt de verfransing van het nieuwe KV Oostende straks ongetwijfeld ingezet. Met de piepjonge ex-directeur van OGC Nice aan het hoofd en wellicht een pak spelers uit de Ligue 1 en Ligue 2 in de kleedkamer. Le nouveau ‘KV Ostende’ est arrivé.

1 reactie

 • Patrick morel

  1 jaar geleden
  In Ostende a la mer werd altijd veel Frans gesproken, c'est plus chic. Een Belgisch verschijnsel, de meeste clubs zijn Vlaams en de voertaal is Frans. Bij Ajax en alle ander Nederlandse ploegen moeten ze Nederlands leren en is de voertaal grotendeels Nederlands.
 1. Manuel Osifo (KV Oostende) beleeft geslaagd basisdebuut: “Aan mij om te tonen dat ik het kan”
  Oostende

  Manuel Osifo (KV Oostende) beleeft geslaagd basisde­buut: “Aan mij om te tonen dat ik het kan”

  KV Oostende verliet Sclessin met een stevige vloek: een discutabel tegendoelpunt en dito rode kaart, en enkele (halve) mogelijkheden niet goed benut. Toch viel er ook positief nieuws te rapen. Neem nu de eerste basisplaats van Manuel Osifo. Het Oostendse jeugdproduct, afgelopen zomer pas 18 jaar geworden, trok prima zijn streng op een voor hem ongewone positie rechts achteraan. “Ik wil de coach bedanken voor het vertrouwen.”
 2. “Belgische clubs zijn in handen van makelaars. KV Oostende niet." Of waarom de Amerikaanse Duchâtelet maar clubs blíjft kopen
  PREMIUM
  KV Oostende
  2

  “Belgische clubs zijn in handen van makelaars. KV Oostende niet." Of waarom de Amerikaan­se Duchâtelet maar clubs blíjft kopen

  KV Oostende is een kleine garnaal in het profvoetbal. Maar in alle stilte zijn de Amerikaanse bazen de kustploeg aan het uitbouwen tot een sleutelpion in een Europees voetbalnetwerk met zes clubs. Het systeem van Roland Duchâtelet, waar computers en cijfers de plaats van makelaars innemen, en spelers als pionnen op een schaakbord rondgeschoven worden. “Haters zullen er altijd zijn”, zegt big chief Paul Conway. “Maar wat wij doen is net goéd voor het voetbal.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.