Brecht Capon, hier oog in oog met doelman Penneteau, beseft maar al te goed hoe belangrijk winnen tegen Charleroi is.
Volledig scherm
Brecht Capon, hier oog in oog met doelman Penneteau, beseft maar al te goed hoe belangrijk winnen tegen Charleroi is. © Photo News

Brecht Capon opgetogen na overwinning KV Oostende tegen Charleroi: “Grote stap gezet richting behoud”

VOETBAL 1ANa een heel amusante partij hield KV Oostende zaterdagavond de drie punten thuis tegen een stug Charleroi. Een dolle handvol minuten op het uur deed de match in het voordeel van de kustploeg kantelen. Brecht Capon, één van de sterkhouders, en doelpuntenmaker Andrew Hjulsager beseffen maar al te goed het belang van deze overwinning in een bijzonder drukke maand januari.

 1. KVO sakkert na zuur verlies tegen Club Brugge: “Rode kaart Bataille was onterecht”
  Oostende

  KVO sakkert na zuur verlies tegen Club Brugge: “Rode kaart Bataille was onterecht”

  KV Oostende verdiende meer tegen Club Brugge dan een 1-3-nederlaag. Maar net als vorige week tegen Standard, ging de kustploeg kopje-onder in de slotfase. Over de rode kaart van Jelle Bataille zijn ze bovendien niet te spreken. “Die eerste gele kaart, dat was niet eens een fout”, zucht collega-verdediger Arthur Theate. Na de interlandbreak, op zaterdag 21 november, komt Antwerp naar de kust.
 2. Ooit in beeld bij Barcelona: Evangelos ‘Evan’ Patoulidis moet verrijking worden op middenveld KV Oostende: “Speelkansen van Theate hebben keuze beïnvloed”
  Oostende

  Ooit in beeld bij Barcelona: Evangelos ‘Evan’ Patoulidis moet verrijking worden op middenveld KV Oostende: “Speelkan­sen van Theate hebben keuze beïnvloed”

  De (voorlopig) laatste transfer van KV Oostende luistert naar de naam Evangelos Patoulidis (19). Of zeg maar gewoon ‘Evan’. In de oefenmatch tegen Zwevezele liet de Brusselaar met Griekse roots al flarden van zijn potentieel zien met een knappe goal, bijvoorbeeld. “Ik speelde nog met Arthur Theate bij de beloften van Standard. Toen ik zag dat hij hier direct speelkansen kreeg in het eerste, leek KVO een goeie stap in m’n carrière.” Afwachten of hij - en heel Oostende - maandag überhaupt in actie moeten komen.
 1. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"

 2. Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielerseizoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"
  Play
  Wielrennen

  Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielersei­zoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"