Op enkele jaren tijd heeft PMG een heel netwerk van Europese ploegen uitgebouwd. KV Oostende is daar eentje van.
Volledig scherm
PREMIUM
Op enkele jaren tijd heeft PMG een heel netwerk van Europese ploegen uitgebouwd. KV Oostende is daar eentje van. © BELGA

“Belgische clubs zijn in handen van makelaars. KV Oostende niet." Of waarom de Amerikaanse Duchâtelet maar clubs blíjft kopen

KV OostendeKV Oostende is een kleine garnaal in het profvoetbal. Maar in alle stilte zijn de Amerikaanse bazen de kustploeg aan het uitbouwen tot een sleutelpion in een Europees voetbalnetwerk met zes clubs. Het systeem van Roland Duchâtelet, waar computers en cijfers de plaats van makelaars innemen, en spelers als pionnen op een schaakbord rondgeschoven worden. “Haters zullen er altijd zijn”, zegt big chief Paul Conway. “Maar wat wij doen is net goéd voor het voetbal.”

2 reacties

 • frankie bressinck

  2 maanden geleden
  Ze hebben met Duchâtlet steeds gelachen maar zijn visie is wel de juiste! Toen hij bij Standard zat hadden we tenminste een deftige ploeg die kon meestrijden voor de titel. Nu hebben we een strontploeg die van geen hout pijlen weet te maken!! allez op Union verliezen ze met 4-0, de prutsers!!
 • Johan Billiet

  2 maanden geleden
  Kan het niveau van deze zogezegde "kleinere" ploegen enkel en ten goede komen. En los daarvan vind ik dat Oostende met zijn Duitse trainer gewoon leuk en fris voetbal brengt en dit met eerder bescheiden middelen en spelers.
 1. Manuel Osifo (KV Oostende) beleeft geslaagd basisdebuut: “Aan mij om te tonen dat ik het kan”
  Oostende

  Manuel Osifo (KV Oostende) beleeft geslaagd basisde­buut: “Aan mij om te tonen dat ik het kan”

  KV Oostende verliet Sclessin met een stevige vloek: een discutabel tegendoelpunt en dito rode kaart, en enkele (halve) mogelijkheden niet goed benut. Toch viel er ook positief nieuws te rapen. Neem nu de eerste basisplaats van Manuel Osifo. Het Oostendse jeugdproduct, afgelopen zomer pas 18 jaar geworden, trok prima zijn streng op een voor hem ongewone positie rechts achteraan. “Ik wil de coach bedanken voor het vertrouwen.”