Fred Vanderbiest deed zijn uitleg over het incident met Chinonso Emeka met onze krant in Knokke, waar hij woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Vanderbiest deed zijn uitleg over het incident met Chinonso Emeka met onze krant in Knokke, waar hij woont. © Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. Impulsieve en emotionele Vanderbiest bijt van zich af na racismerel: “Ik trek me geen zak aan van wat de mensen van mij denken”

KV MechelenFred Vanderbiest (43) gaat soms over de rooie. “Maar een racist? Neen, dat ben ik écht niet.” Een gesprek met de assistent-trainer van KV Mechelen, die in het oog van een racismestorm terechtkwam en sneert naar Hein Vanhaezebrouck.

40 reacties

 • rudy de clerck

  2 jaar geleden
  Hij heeft groot gelijk
 • Geert Coussement

  2 jaar geleden
  Vrijheid van denken opinie en spreken: zeer zeer belangrijk goed!! Moet 100%+
 • Jos Van De Plas

  2 jaar geleden
  Dus zal Van Haezebroeck voortaan twee keer nadenken en zijn frustraties onder de loep nemen en zijn voortschrijndend inzicht gebruiken vooraleer de racisme kaart te trekken waar dat er totaal geen sprake van is.
 • Johny vanderlinden

  2 jaar geleden
  Een cursus hoe ga ik met mensen om zou bij sommige personen echt niet misstaan, das in de sport maar ook op de werkvloer van toepassing.
 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  Het gaat er hem inderdaad niet om wat de anderen van je denken, het gaat er hem om dat je verstandig genoeg bent om naar aanleiding van reacties op je gedrag, dat gedrag onder de loepe te nemen, te evalueren en je af te vragen of er verandering of verbetering nodig is. Dat heet tegenwoordig "voortschrijdend inzicht" en het schijnt tot betrokkene nog niet te zijn doorgedrongen.Geen paniek, het zal hem wel ooit dagen.