Timothy Derijck had letterlijk de handen vol aan Cercle-aanvaller Musaba, maar hij kon niet verhinderen dat zijn team een derde keer in een week tijd onderuit ging.
Volledig scherm
Timothy Derijck had letterlijk de handen vol aan Cercle-aanvaller Musaba, maar hij kon niet verhinderen dat zijn team een derde keer in een week tijd onderuit ging. © Photo News

Timothy Derijck baalt na derde Kortrijkse nederlaag op rij: “Twee doelpunten weggegeven”

VOETBAL 1A“We hebben twee identieke goals weggegeven”, aldus Timothy Derijck na de 1-2-nederlaag van KV Kortrijk tegen Cercle Brugge, dat het winnen al verleerd was. Door de verliespartijen tegen Oostende, STVV en Cercle is KV Kortrijk helemaal uit de strijd voor een plaats bij de eerste acht geslagen en moet het ineens weer uitkijken dat het niet in de degradatiestrijd terechtkomt.

 1. KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstander een doelpunt wordt”
  KV Kortrijk
  2

  KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstan­der een doelpunt wordt”

  In acht dagen tijd kijken de supporters van KV Kortrijk niet meer hoopvol naar de play-off 2 maar angstig naar de degradatiezone. Toen had KVK net Standard, Gent en Genk over de knie gelegd. Nu haalde het 0 op 9 en is de sfeer compleet omgeslagen. Want er is meer: Yves Vanderhaeghe voelt (zeg maar: weet) het einde nabij, van de smalste kern zijn twee bepalende spelers het huis uit, twee andere geblesseerd en… de staartploegen komen steeds dichterbij.
 2. KV Kortrijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  KV Kort­rijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”, geeft KV Kortrijk-trainer Luka Elsner mee op weg naar zijn eerste Zuid-West-Vlaamse derby. Zonder publiek helaas. Elsner heeft de geschiedenis van de ‘Vlasico’ opgevraagd, want hij wil exact weten waar het om gaat en in de kleedkamer heeft hij de meest ervaren spelers gevraagd om aan de groep uit te leggen wat zij voelen in die wedstrijd.
 1. De 25 goals van topschutter Paul Onuachu
  Play

  De 25 goals van topschut­ter Paul Onuachu

 2. Clement over wel heel vroege wissel van doelpuntenmaker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”
  Play
  Club Brugge
  14

  Clement over wel heel vroege wissel van doelpunten­ma­ker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”

  7 maart