In de 95ste minuut scoorde Sainsbury de 5-5 in de heenmatch. Makarenko en Dewaele zijn door het dolle heen, Holzhauser druipt ontgoocheld af.
Volledig scherm
In de 95ste minuut scoorde Sainsbury de 5-5 in de heenmatch. Makarenko en Dewaele zijn door het dolle heen, Holzhauser druipt ontgoocheld af. © Photo News

Nieuwkomers Gano en Palaversa in de basis bij KVK voor duel op Beerschot: “Eerst scoren is de boodschap”

VOETBAL 1AKV Kortrijk is woensdagavond op het Kiel met de bedoeling punten te pakken na de zure nul op negen, die de vorige week hard binnenkwam. KVK-trainer Yves Vanderhaeghe plaatst er zijn twee geofficialiseerde nieuwkomers Gano en Palaversa meteen in zijn elftal. 

 1. Coach Luka Elsner boos na eerste helft van KV Kortrijk in Leuven: “Er wacht ons nog veel werk”
  VOETBAL 1A

  Coach Luka Elsner boos na eerste helft van KV Kortrijk in Leuven: “Er wacht ons nog veel werk”

  Hadden ze bij KV Kortrijk nog nooit van Xavier Mercier en Thomas Henry gehoord? Blijkbaar niet. Mercier kreeg alle ruimte om de ideale assist aan te brengen, Henry mocht ongehinderd scoren. Dat KVK de hele tweede helft balbezit had, was geen verdienste. Dat kreeg het gratis mee van OHL en erger nog: het deed er weinig mee. Conclusie van nieuwe coach Elsner: “Er wacht ons nog veel werk.” En of.
 2. Glenn Verbauwhede even in het land om zijn ex-clubs Kortrijk en Club in duel te zien: “Het voetbal gaf me veel geluk maar ook veel ongeluk”
  VOETBAL 1A

  Glenn Verbauwhe­de even in het land om zijn ex-clubs Kortrijk en Club in duel te zien: “Het voetbal gaf me veel geluk maar ook veel ongeluk”

  Achtenzestig wedstrijden in doel volstonden om Glenn Verbauwhede onvergetelijk te maken in de geschiedenis van KV Kortrijk. Zijn passage op het veld was vrijwel altijd van hoog niveau, zijn passage ernaast niet altijd voor publicatie vatbaar, maar één zaak is zeker: Glenn Verbauwhede had veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Op zijn 35ste is hij zich daar ook wel van bewust.
 3. KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstander een doelpunt wordt”
  KV Kortrijk
  2

  KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstan­der een doelpunt wordt”

  In acht dagen tijd kijken de supporters van KV Kortrijk niet meer hoopvol naar de play-off 2 maar angstig naar de degradatiezone. Toen had KVK net Standard, Gent en Genk over de knie gelegd. Nu haalde het 0 op 9 en is de sfeer compleet omgeslagen. Want er is meer: Yves Vanderhaeghe voelt (zeg maar: weet) het einde nabij, van de smalste kern zijn twee bepalende spelers het huis uit, twee andere geblesseerd en… de staartploegen komen steeds dichterbij.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”
  Play
  Club Brugge
  40

  Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”

  4 mei