Michiel Jonckheere in duel met zijn toekomstige ploegmaat Kevin Vandendriessche tijdens het sneeuwduel aan zee: “Iedereen was het erover eens dat dit nooit mocht doorgaan.”
Volledig scherm
Michiel Jonckheere in duel met zijn toekomstige ploegmaat Kevin Vandendriessche tijdens het sneeuwduel aan zee: “Iedereen was het erover eens dat dit nooit mocht doorgaan.” © BELGA

Michiel Jonckheere baalt na Kortrijkse nederlaag in de sneeuw: “Dit was geen wedstrijd. Dit was een circus”

VOETBAL 1ANa er negen jaar te hebben gevoetbald, was Michiel Jonckheere zaterdagnamiddag terug in de Oostendse Diaz Arena, maar absoluut niet in de omstandigheden die hij zich had voorgesteld. “Dit was geen match”, zegt hij resoluut. “Dit was een circus en het gebeurde onder druk van de Pro League. Anders had de scheidsrechter de wedstrijd nooit laten starten.”

 1. KV Kortrijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  KV Kort­rijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”, geeft KV Kortrijk-trainer Luka Elsner mee op weg naar zijn eerste Zuid-West-Vlaamse derby. Zonder publiek helaas. Elsner heeft de geschiedenis van de ‘Vlasico’ opgevraagd, want hij wil exact weten waar het om gaat en in de kleedkamer heeft hij de meest ervaren spelers gevraagd om aan de groep uit te leggen wat zij voelen in die wedstrijd.
 2. Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”
  VOETBAL 1A

  Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”

  Brendan Hines-Ike (26) speelt zaterdag in Oostende zijn vijftigste wedstrijd voor KV Kortrijk. De vijf meest recente liggen net achter de rug. Daarvóór was er evenwel een kloof van elf maanden zonder voetbal. Door het uitvallen van Sainsbury en Rougeaux kwam de Amerikaan ineens weer in het Kortrijkse elftal. “Maar ik weet dat zo snel als ik in de ploeg kwam, zo snel ik er ook weer uit kan gaan”, beseft hij.
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  10:06
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"