Luka Elsner
Volledig scherm
PREMIUM
Luka Elsner © VDB

Luka Elsner moet KV Kortrijk nieuw elan bezorgen: “Hoe de kleedkamer eruitziet is niet belangrijk, wie erin zit wel”

KV KortrijkHij maakte een moderne accommodatie mee bij de toenmalige Franse eersteklasser Amiens en nu valt hij terug in een van de meest bescheiden behuizingen van de Pro League: Luka Elsner (38) bij KV Kortrijk. Maar het stoort hem niet, zegt de Sloveense coach. “Wie in de kleedkamer zit, dát telt.” Wie is hij en voor wat soort voetbal staat hij? 

0 reacties

 1. KV Kortrijk zonder Luka Elsner naar Lommel maar wel op zoek naar winst
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  KV Kortrijk zonder Luka Elsner naar Lommel maar wel op zoek naar winst

  De nieuwe coach Luka Elsner is er straks nog niet bij. Hij tekende zondag in Kortrijk zijn contract voor drieënhalf jaar, testte daarna negatief op corona, maar moet nog wel tot het komende weekend - na een tweede negatieve test - in quarantaine blijven. Dat doet hij in een Kortrijks hotel. Intussen speelt zijn nieuwe club twee wedstrijden: dinsdag in Lommel voor de beker, vrijdag in Moeskroen voor de competitie.
 2. Doelpaal houdt KV Kortrijk van kwartfinale Beker van België: “Teleurgesteld als je er zo dichtbij bent”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Doelpaal houdt KV Kortrijk van kwartfina­le Beker van België: “Teleurge­steld als je er zo dichtbij bent”

  KV Kortrijk speelt dit seizoen geen kwartfinale van de Beker van België. In de vorige negen seizoenen was het er acht keer bij. Drie keer schopte KVK het zelfs tot de halve finale, één keer tot in de finale. Maar nu stond een doelpaal in de weg van de kwalificatie. En dat bij de veertiende strafschop! “Je bent teleurgesteld als je er zo dichtbij bent”, verwoordt Adam Jakubech het gevoel in de Kortrijkse kleedkamer.
 1. Glenn Verbauwhede even in het land om zijn ex-clubs Kortrijk en Club in duel te zien: “Het voetbal gaf me veel geluk maar ook veel ongeluk”
  VOETBAL 1A

  Glenn Verbauwhe­de even in het land om zijn ex-clubs Kortrijk en Club in duel te zien: “Het voetbal gaf me veel geluk maar ook veel ongeluk”

  Achtenzestig wedstrijden in doel volstonden om Glenn Verbauwhede onvergetelijk te maken in de geschiedenis van KV Kortrijk. Zijn passage op het veld was vrijwel altijd van hoog niveau, zijn passage ernaast niet altijd voor publicatie vatbaar, maar één zaak is zeker: Glenn Verbauwhede had veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Op zijn 35ste is hij zich daar ook wel van bewust.
 2. KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstander een doelpunt wordt”
  KV Kortrijk
  2

  KV Kortrijk, club in de zorgen: “Het lijkt alsof elke kans van de tegenstan­der een doelpunt wordt”

  In acht dagen tijd kijken de supporters van KV Kortrijk niet meer hoopvol naar de play-off 2 maar angstig naar de degradatiezone. Toen had KVK net Standard, Gent en Genk over de knie gelegd. Nu haalde het 0 op 9 en is de sfeer compleet omgeslagen. Want er is meer: Yves Vanderhaeghe voelt (zeg maar: weet) het einde nabij, van de smalste kern zijn twee bepalende spelers het huis uit, twee andere geblesseerd en… de staartploegen komen steeds dichterbij.