Jovan Stojanovic tijdens de laatste wedstrijd van vorig kalenderjaar tegen AA Gent. De Serviër moet het vooral hebben van invalbeurten.
Volledig scherm
Jovan Stojanovic tijdens de laatste wedstrijd van vorig kalenderjaar tegen AA Gent. De Serviër moet het vooral hebben van invalbeurten. © VDB

KV Kortrijk verliest eerste wedstrijd van 2021 tegen Moeskroense buren

VOETBAL EERSTE KLASSE AJovan Stojanovic scoorde dan wel het eerste doelpunt van het nieuwe kalenderjaar, het bracht KV Kortrijk niets op, want Moeskroen won het oefenduel met 2-1. Uiteraard doet de uitslag er amper toe in een oefenwedstrijd, maar trainer Yves Vanderhaeghe zag wel dat scoren een blijvend probleem is.

 1. Timothy Derijck ziet dat vuurwerk en tifo KV Kortrijk niet helpen in derby: “We geraakten niet nabij hun doel”
  VOETBAL 1A

  Timothy Derijck ziet dat vuurwerk en tifo KV Kortrijk niet helpen in derby: “We geraakten niet nabij hun doel”

  De supporters van KV Kortrijk hadden er nog wel alles aan gedaan. Er werd vuurwerk afgestoken en in het stadion hing een tifo van wel tachtig meter lang met de melding: ‘Strijden, heersen en zegevieren’. Voor dit elftal bleek het te veel gevraagd. “We geraakten niet nabij hun doel”, stelt kapitein Timothy Derijck na het verlies tegen Zulte Waregem vast.
 2. Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijfermatig op het veld in evenwicht houden
  VOETBAL 1A

  Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijferma­tig op het veld in evenwicht houden

  Zulte Waregemtrainer Francky Dury en zijn collega bij KV Kortrijk, Luka Elsner, zullen het u allebei zeggen: aan statistieken heb je niets als je elftal straks het veld oploopt. Statistieken zijn voer voor clubleiders, supporters en... journalisten. En toch is het interessant om weten: zaterdag staan de twee Zuid-West-Vlaamse eersteklassers voor de 78ste keer tegenover elkaar en ze houden mekaar wonderwel in evenwicht.
 1. Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"
  Play
  Wielrennen

  Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"

 2. Geniet hier van de twee fantastische treffers uit OHL-Antwerp
  Play

  Geniet hier van de twee fantasti­sche treffers uit OHL-Ant­werp