Yevgen Makarenko, hier in duel met Moeskroenspeler Xadas, miste de jongste drie wedstrijden en dat was beslist niet onopvallend.
Volledig scherm
Yevgen Makarenko, hier in duel met Moeskroenspeler Xadas, miste de jongste drie wedstrijden en dat was beslist niet onopvallend. © BELGA

KV Kortrijk-coach Luka Elsner schudt spelers wakker: “We zijn veel te braaf”

VOETBAL 1AHij was ontzettend pissig na de nederlaag met elf tegen tien op Antwerp en dat heeft hij zijn spelers ook fel ingepeperd. KVK-coach Luka Elsner wil zaterdag niet met een bende koorknapen naar Eupen reizen, maar met echte kerels: “We zijn te veel een clubje van gentlemen, we moeten stouter zijn.”

 1. KV Kortrijk plots twee uur later naar Eupen voor de mogelijk honderdste competitiematch van Stojanovic
  VOETBAL 1A

  KV Kortrijk plots twee uur later naar Eupen voor de mogelijk honderdste competitie­match van Stojanovic

  Omdat Beerschot-Charleroi door het overtal aan corona-slachtoffers bij de Carolo’s is uitgesteld, vond de kalendermaker het nuttig om KV Kortrijk voor zijn trip naar Eupen op te zadelen met een extreem laat aanvangsuur. Niet om half zeven, maar pas om 20.45u gaat de wedstrijd van start. Beide teams kunnen daarin een overwinning best gebruiken om haast zeker te zijn van een verlengd verblijf in eerste klasse.
 2. KV Kortrijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  KV Kort­rijk-coach Luka Elsner op weg naar eerste ‘Vlasico’: “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”

  “In het hoofd van de spelers zitten duizenden supporters”, geeft KV Kortrijk-trainer Luka Elsner mee op weg naar zijn eerste Zuid-West-Vlaamse derby. Zonder publiek helaas. Elsner heeft de geschiedenis van de ‘Vlasico’ opgevraagd, want hij wil exact weten waar het om gaat en in de kleedkamer heeft hij de meest ervaren spelers gevraagd om aan de groep uit te leggen wat zij voelen in die wedstrijd.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Bekijk hier de hoogtepunten uit Man City-PSG
  Play

  Bekijk hier de hoogtepun­ten uit Man City-PSG