Joseph Allijns
Volledig scherm
Joseph Allijns © VDB

Joseph Allijns stopt na 19 jaar als voorzitter van KV Kortrijk, Ronny Verhelst is opvolger

KV KortrijkNa negentien jaar geeft hij de fakkel door. Joseph Allijns (64) is niet langer voorzitter van KV Kortrijk. Ronny Verhelst (57), ex-topman bij de Pro League, volgt hem op.

 1. Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): “Ook zonder publiek moeten we top zijn tegen Anderlecht“

  Yves Vanderhaeg­he (KV Kortrijk): “Ook zonder publiek moeten we top zijn tegen Anderlecht“

  Eén dag voor de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Anderlecht waren nog zo’n drieduizend toeschouwers toegelaten in het Guldensporenstadion. De ochtend van de wedstrijd werd dat door de dringende coronamaatregelen teruggebracht tot nul. Het maakt voor KVK-coach Yves Vanderhaeghe amper verschil. “Ik vraag honderd procent inzet van mijn spelers,” predikt hij. “Ook zonder onze supporters.“
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Michiel Jonckheere en heel KV Kortrijk boos na discutabele penaltyfase: “We worden een punt afgepakt”

  Michiel Jonckheere en heel KV Kortrijk boos na discutabe­le penaltyfa­se: “We worden een punt afgepakt”

  Twee mannen van de kust: Michiel Jonckheere, eerder negen jaar bij KV Oostende, nu voetballer bij KV Kortrijk, en Jan Boterberg, woonachtig in Oostende, scheidsrechter met dienst in de wedstrijd Standard-KV Kortrijk. Ze waren betrokken in de initiële fase van het duel. Jonckheere werd onderuit gehaald door Standard-doelman Bodart en Boterberg gaf hem een gele kaart voor een Schwalbe en legde de bal dus niet op de stip om de gelijkmaker te laten scoren.
 4. KV KORTRIJK. Lonkend naar de top-acht, maar “zonder een grijze muis te willen zijn”
  PREMIUM
  KV Kortrijk

  KV KORTRIJK. Lonkend naar de top-acht, maar “zonder een grijze muis te willen zijn”

  In de basiself van KV Kortrijk staan liefst tien namen van spelers die er ook vorig seizoen al de dienst uitmaakten. De club heeft dan wel afscheid genomen van een handvol jongens die einde contract waren, maar daar zal Yves Vanderhaeghe niet wakker van liggen. In het coronatijdperk voelt hij zich best tevreden met een afgeslankte kern boordevol enthousiasme. Dat alles doet KVK hopen op een stek in de ‘vernieuwde’ play-off 2 waarin de nummers 5 tot en met 8 zullen worden ondergebracht. Na de magere elfde plaats van vorig seizoen mag het best wat beter.
 1. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases