Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Een jaar zonder voetbal, 20 goals in Litouwen en nu voor recordbedrag naar Ligue 1: het unieke verhaal van Terem Moffi

KV KortrijkHij is snel, dribbelt kundig, kopt stevig, houdt overzicht én meer nog: hij scoort. Terem Moffi (21) maakte 5 goals in 11 optredens voor KV Kortrijk. Genoeg om een miljoenentransfer naar de Ligue 1 af te dwingen. Dit is het unieke verhaal van Moffi.

 1. “Die lijn was ongelofelijk verkeerd getrokken. Echt om te lachen”: Kortrijk laakt ook nog eens afgekeurde goal
  Play
  Jupiler Pro League

  “Die lijn was ongelofe­lijk verkeerd getrokken. Echt om te lachen”: Kortrijk laakt ook nog eens afgekeurde goal

  KV Kortrijk voelde zich fors benadeeld tegen Genk (0-1). Het claimde een penalty na een vermeende fout op Mboyo (ook onze huisref Tim Pots treedt de Kortrijkzanen bij) en een tweede gele kaart voor Kouassi, het zag Didillon een bal al dan niet over de lijn pakken (bekijk die fase hier) en Vanderhaeghe trok ook de afgekeurde goal van Mboyo in twijfel. “De lijn op televisie hebben ze ongelofelijk verkeerd getrokken. Dat was echt om te lachen. Waarschijnlijk was dat vanuit de studio”, aldus de Kortrijk-trainer. De penaltyfase ligt ook Hannes Van der Bruggen nog op de maag. “Dat de scheidsrechter dat niet meteen ziet, heb ik begrip voor”, zegt de middenvelder bij VTM NIEUWS. “Maar de technologie (doelend op de VAR, nvdr) is er nu, waarom daar dan geen gebruik van maken?”
 2. KV Kortrijk als enige niet naar het buitenland: “De competitie is hier en niet in Spanje, hé”
  Play
  KV Kortrijk

  KV Kortrijk als enige niet naar het buitenland: “De competitie is hier en niet in Spanje, hé”

  Als enige club uit 1A trekt KV Kortrijk niet op winterstage in het buitenland. Niet uit financiële noodzaak, wel omdat het een gewoonte is bij de ‘Kerels’. Voor het vijfde jaar op rij blijven ze in ons land tijdens de winterstop. Niemand die daar over klaagt. Integendeel, zeker met het zachte weer dat deze week voorspeld wordt. En al zeker niet voor middenvelder Kristof D’haene, die vrijdag papa wordt en dus veel liever in onze contreien vertoeft dan in het zuiden van Spanje. “De velden mogen dan misschien wel beter zijn in Spanje of Dubai, de competitie is hier en niet ginder, hé”, lacht Hannes Van der Bruggen. KVK kan er alvast maar beter meteen staan in januari: met een dubbele confrontatie in de halve finale van de Cup tegen Antwerp wacht een stevige uitdaging.