Enkele leden van de KSA mochten de openbare barbecue vandaag officieel in gebruik nemen.
Volledig scherm
Enkele leden van de KSA mochten de openbare barbecue vandaag officieel in gebruik nemen. © Henk Deleu

Worstje bakken in het Vlaspark? Het kan voortaan op de openbare barbecue

Vanaf nu kan je in Kuurne gebruik maken van een openbare barbecue. Op de gemeenteraad is het reglement voor het gebruik van die barbecue goedgekeurd. De barbecue komt in het Vlaspark, aan de kant van het recyclagepark. “Op die manier is er wat meer sociale controle”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V), die meteen ook meegaf dat er nog voor de zomer een camera geplaatst wordt.”

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Martijn van Rebelle enige West-Vlaming in nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’: “Op mijn 14de wist ik al dat ik achter de potten wou staan”
  PREMIUM
  Marke

  Martijn van Rebelle enige West-Vla­ming in nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’: “Op mijn 14de wist ik al dat ik achter de potten wou staan”

  VIER duikt in ‘Ja, Chef!’ in het leven van vijf ambitieuze chef-koks. Martijn Defauw (33) van Rebelle is de enige West-Vlaming in de docureeks: “Ik ben een teamplayer met een opmerkelijke aanpak. Losjes en met zo weinig mogelijk stress tijdens de service in de keuken, wat ook op de sfeer in ons restaurant afstraalt. De mensen vinden ons een tof team.” We vroegen aan de chef-kok wat er straks in beeld komt en of Rebelle overeind weet te blijven in volle coronacrisis.
 1. 
Oe ist? Vijf alleenwonende jongeren over de zware tweede lockdown: “Ja, ik voel me soms down. De muren praten niet, alleen mijn kat miauwt eens terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oe ist? Vijf alleenwo­nen­de jongeren over de zware tweede lockdown: “Ja, ik voel me soms down. De muren praten niet, alleen mijn kat miauwt eens terug”

  Om na te gaan hoe ze de coronacrisis mentaal beleeft, houdt de stad Kortrijk een grote bevraging bij de jeugd. Op basis van de resultaten worden acties uitgerold, zodat jongeren weer perspectief krijgen. Maar lijdt de jeugd nu echt onder deze lockdown? We vroegen het vijf jongeren die alleen wonen. Het is voor hen niet altijd makkelijk om familie en vrienden te zien, ze voelen zich soms down en eenzaam, maar ze blijven vooral weerbaar en positief. Hun getuigenissen.
 2. Van De Warmste Week over Bevergem tot Mijn Restaurant: Carine (60) regelde de grote evenementen. Nu neemt Kortrijks trouwste ambassadeur afscheid
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van De Warmste Week over Bevergem tot Mijn Restaurant: Carine (60) regelde de grote evenemen­ten. Nu neemt Kortrijks trouwste ambassa­deur afscheid

  De Warmste Week. De opnames en het volksfeest rond Canvas-reeks Bevergem. Het pakkende kippenvelprogramma Fata Morgana. En ga zo maar door. Telkens volgde Carine Coigné (60) met stijl en hartstocht zo’n achthonderd (media-)evenementen op. Maar binnenkort gaat Kortrijks trouwste ambassadeur na 42 jaar met pensioen. “Ik ga de deadlines en de hectiek missen. En het afscheid van mijn collega’s valt me zwaar, zeker in deze moeilijke tijden”, zegt Carine. We blikken samen met haar terug op haar mooiste momenten.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"