Enkele leden van de KSA mochten de openbare barbecue vandaag officieel in gebruik nemen.
Volledig scherm
Enkele leden van de KSA mochten de openbare barbecue vandaag officieel in gebruik nemen. © Henk Deleu

Worstje bakken in het Vlaspark? Het kan voortaan op de openbare barbecue

Vanaf nu kan je in Kuurne gebruik maken van een openbare barbecue. Op de gemeenteraad is het reglement voor het gebruik van die barbecue goedgekeurd. De barbecue komt in het Vlaspark, aan de kant van het recyclagepark. “Op die manier is er wat meer sociale controle”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V), die meteen ook meegaf dat er nog voor de zomer een camera geplaatst wordt.”

 1. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
 2. Overvallers spuiten uitbaatster frituur Fauve product in de ogen en stelen dagrecette: “Ze lagen op de loer, zoveel is duidelijk”
  Sint-Eloois-Vijve

  Overval­lers spuiten uitbaat­ster frituur Fauve product in de ogen en stelen dagrecette: “Ze lagen op de loer, zoveel is duidelijk”

  Fauve Willems (32) uit Ronse is weer een ontgoocheling rijker. Toen de uitbaatster van frituur Fauve in Sint-Eloois-Vijve vrijdagavond na sluitingstijd huiswaarts reed, merkte ze dat er iets fout was met haar bestelwagen. Ze stopte en nam een kijkje maar werd prompt overvallen. “Al vijftien keer kreeg ik met criminaliteit te maken, in pakweg vier jaar tijd. Het mag nu stoppen.”