Het levenloze lichaam werd vorige maandag aangetroffen in een geparkeerde vrachtwagen bij het glasbedrijf Saint-Gobain / Glorieux, langs de Kortrijkstraat in Kuurne.
Volledig scherm
Het levenloze lichaam werd vorige maandag aangetroffen in een geparkeerde vrachtwagen bij het glasbedrijf Saint-Gobain / Glorieux, langs de Kortrijkstraat in Kuurne. © Henk Deleu

“Winst leek voor een aantal betrokkenen belangrijker dan het menselijke aspect”: overleden trucker dan toch op kosten van werkgever gerepatrieerd naar Roemenië

KuurneDe familie van de 52-jarige Roemeense trucker die een week geleden stierf in zijn cabine in Kuurne blijft dan toch gespaard van de torenhoge rekening voor de repatriëring van het stoffelijk overschot. De betrokken partijen schoven eerst de hete aardappel naar elkaar door, maar uiteindelijk nam de werkgever van de man dan toch zijn verantwoordelijkheid. “Eindelijk”, zucht Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V).

  1. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

    Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.