Het levenloze lichaam werd vorige maandag aangetroffen in een geparkeerde vrachtwagen bij het glasbedrijf Saint-Gobain / Glorieux, langs de Kortrijkstraat in Kuurne.
Volledig scherm
Het levenloze lichaam werd vorige maandag aangetroffen in een geparkeerde vrachtwagen bij het glasbedrijf Saint-Gobain / Glorieux, langs de Kortrijkstraat in Kuurne. © Henk Deleu

“Winst leek voor een aantal betrokkenen belangrijker dan het menselijke aspect”: overleden trucker dan toch op kosten van werkgever gerepatrieerd naar Roemenië

KuurneDe familie van de 52-jarige Roemeense trucker die een week geleden stierf in zijn cabine in Kuurne blijft dan toch gespaard van de torenhoge rekening voor de repatriëring van het stoffelijk overschot. De betrokken partijen schoven eerst de hete aardappel naar elkaar door, maar uiteindelijk nam de werkgever van de man dan toch zijn verantwoordelijkheid. “Eindelijk”, zucht Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V).

  1. Kerstmarkt in Kortrijk blijft overeind: “Opluchting is groot, we hebben er veel zin in”
    Kortrijk

    Kerstmarkt in Kortrijk blijft overeind: “Opluchting is groot, we hebben er veel zin in”

    Buitenevenementen - waaronder kerstmarkten in open lucht - kunnen doorgaan, zo besliste het Overlegcomité vrijdag. Goed nieuws voor de organisatoren van de kerstmarkt in Kortrijk, die op donderdag 9 december opent. “De veiligheid staat voorop, door met duidelijke coronamaatregelen te werken, maar we hebben er vooral heel veel zin in”, vertelt mede-initiatiefnemer Joran Vanhoenacker. “Het kan op een perfect veilige manier”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.