Carla stapte tot aan het altaar.
Volledig scherm
Carla stapte tot aan het altaar. © Peter Lanssens

VIDEO+FOTOREEKS. Ezelin Carla stapt tijdens processie tot aan altaar: “We geven Kerk nieuw elan”

Unieke taferelen in Kuurne, waar ezelin Carla de ster van een nieuwe processie op Palmzondag was. Carla stapte, na wat aarzelen, de Sint-Michielskerk binnen. Waar ze tot aan het altaar begeleid werd. Een wat meer hippe processie dus en niet toevallig, zo blijkt. “We proberen de Kerk zo een nieuw elan te geven”, zegt Lieven Verhaeghe van de parochiale eenheid Emmaüs-Kuurne. “Een ezelin laten meestappen past perfect in dat plaatje. Ezels komen vaak voor in Bijbelse taferelen en Kuurne is natuurlijk gekend als dé ezelsgemeente.”

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Geen veroordeelde extremisten meer op eerste rij 11 juliviering in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”
  Kortrijk

  Geen veroordeel­de extremis­ten meer op eerste rij 11 julivie­ring in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”

  De Leiefeesten rond de Vlaamse feestdag schakelen een versnelling hoger. Er zal meer beleving zijn, maar alle ogen zijn ook gericht op de officiële plechtigheid op de Groeningekouter, aan het beeld de Maagd van Vlaanderen. Waar de aanwezigheid van Aurélien Verhassel vorig jaar viroloog Marc Van Ranst in de gordijnen joeg. De Franse extremist zat toen gewoon op de eerste rij, in de buurt van minister-president Jan Jambon. Dat zal deze keer niet meer mogelijk zijn.