Carla stapte tot aan het altaar.
Volledig scherm
Carla stapte tot aan het altaar. © Peter Lanssens

VIDEO+FOTOREEKS. Ezelin Carla stapt tijdens processie tot aan altaar: “We geven Kerk nieuw elan”

Unieke taferelen in Kuurne, waar ezelin Carla de ster van een nieuwe processie op Palmzondag was. Carla stapte, na wat aarzelen, de Sint-Michielskerk binnen. Waar ze tot aan het altaar begeleid werd. Een wat meer hippe processie dus en niet toevallig, zo blijkt. “We proberen de Kerk zo een nieuw elan te geven”, zegt Lieven Verhaeghe van de parochiale eenheid Emmaüs-Kuurne. “Een ezelin laten meestappen past perfect in dat plaatje. Ezels komen vaak voor in Bijbelse taferelen en Kuurne is natuurlijk gekend als dé ezelsgemeente.”

0 reacties

 1. Muziekcentrum krijgt repetitiezaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschappen
  Kortrijk

  Muziekcen­trum krijgt repetitie­zaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschap­pen

  De kelderverdieping van muziekcentrum Track wordt onder handen genomen en uitgebreid. Blikvanger is een nieuwe repetitiezaal van 160 vierkante meter onder het terras van horecazaak Pand.A. Ideaal voor repetities van orkesten, groepslessen en grote gezelschappen. De werken starten in principe in het voorjaar van 2022. De projectkost wordt op 2,9 miljoen euro geraamd. “Deze verdere renovatie zal de muziekpartners naar een hoger niveau tillen”, zegt schepen van Deeltijds Kunstonderwijs Kelly Detavernier (N-VA).
 2. De Branding krijgt nieuwe zorgcampus
  Heule

  De Branding krijgt nieuwe zorgcampus

  In Kortrijk was er op vrijdag 11 juni de officiële eerste steenlegging van een nieuwe zorgcampus voor de Branding, langs de Heirweg 204 in Heule. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het wordt een thuis voor 85 mensen met een intensieve zorgvraag. Zoals cliënten met een zware verstandelijke en fysieke beperking, maar ook senioren met een verstandelijke beperking die intensieve ondersteuning nodig hebben.
 3. Winkelcentrum K zet vol op horecabeleving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K zet vol op horecabele­ving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique

  De horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. In het winkelcentrum K geven ze er meteen een lap op. Zo is restaurant Foodies op de bovenverdieping helemaal opgeknapt. Naast Foodies opent met Enrique eerstdaags een nieuwe broodjes-, snack- en pizzazaak. Ook nieuw boven: de mancave Time-Out. En er verandert nog meer. Zo opent begin augustus aan de kant van de Veemarkt een zaak van restaurantketen Fitchen, gespecialiseerd in gezonde fastfood.