Hannes Desmedt, met zijn nieuw boek
Volledig scherm
Hannes Desmedt, met zijn nieuw boek © Borgerhoff & Lamberigts

Sommelier Hannes Desmedt geeft tips prijs voor dé perfecte cocktail in boek: “Vergeet recepten van internet, die zijn minder goed in balans”

Kuurne/Kortrijk“Koel je glazen en was je citrusvruchten met bicarbonaat.” Cocktailshaker en sommelier Hannes Desmedt uit Kuurne heeft een heel boek volgepend met tips om cocktails te maken en recepten van kenners. Nu de zomer gestart is, kan ‘Apero Maison’ goed van pas komen. Want er komt meer bij kijken dan je denkt. “We proeven met onze zintuigen, en dan bedoel ik ál onze zintuigen”, zegt Hannes. 

  1. B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”
    Harelbeke / Izegem

    B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalida­tie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

    Jan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.