Vorig jaar werd voor het eerst een reeks filmvertongingen in openlucht georganiseerd.
Volledig scherm
Vorig jaar werd voor het eerst een reeks filmvertongingen in openlucht georganiseerd. © Henk Deleu

Ook deze zomer openluchtfilmvertoningen

kuurneOok deze zomer kan je genieten van films in openlucht in Kuurne. En dat vijf dagen op rij op verschillende locaties in de gemeente. 

 1. Zomerbar Azuro schenkt opbrengst mosselsouper aan slachtoffers overstromingen: “Het raakt me hoe ondernemers alles verloren zijn”
  Kortrijk

  Zomerbar Azuro schenkt opbrengst mosselsou­per aan slachtof­fers overstro­min­gen: “Het raakt me hoe onderne­mers alles verloren zijn”

  Zomerbar Azuro schenkt een deel van de opbrengst van een mosselsouper op woensdag 21 juli aan het Rode Kruis. Het geld gaat naar hulp in de door een zondvloed getroffen steden en gemeenten. “Ik vind het onze plicht om te helpen, voor sommige getroffen ondernemers in de Ardennen is het voor weken of zelfs voor maanden gedaan”, zegt zaakvoerder Mathieu Clarysse. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.
 2. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
  Bissegem/Harelbeke

  Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

  “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.