De Peugeot 308 is reddeloos verloren door de brand, in de Hoogstraat in Kuurne.
Volledig scherm
De Peugeot 308 is reddeloos verloren door de brand, in de Hoogstraat in Kuurne. © Hans Verbeke

Man blust brandende auto van vriendin: “Gelukkig had ik een grote poederblusser in huis”

KuurneLangs de Hoogstraat in Kuurne is woensdagavond een Peugeot 308 vernield door brand. Het vuur ontstond aan het dashboard. Eerder was er aan het voertuig al een probleem met de pinklichten.

 1. Roep voor behoud ‘historische gracht’ Guldensporenslag klinkt steeds luider: “Vlaamse geschiedenis zo goed mogelijk in beeld brengen”
  Kortrijk

  Roep voor behoud ‘histori­sche gracht’ Guldenspo­ren­slag klinkt steeds luider: “Vlaamse geschiede­nis zo goed mogelijk in beeld brengen”

  Na het tumult rond werken aan het Gravensteen in Gent en het Steen in Antwerpen, groeit nu in Kortrijk de kritiek op een geplande heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De stad wil er een ‘vervuilde waterpartij’ dempen. Maar die gracht speelde een belangrijke rol tijdens de Guldensporenslag in 1302. Opmerkelijk: schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) mengt zich voor het eerst in de debatten: “We gaan na hoe we de site en het belang ervan voor onze Vlaamse geschiedenis het best in beeld brengen.” Ook de Vlaamse Volksbeweging spreekt zich nu uit.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op