Simulatiebeeld van de nieuwbouw Linum.
Volledig scherm
Simulatiebeeld van de nieuwbouw Linum. © Foto V2-Architecten, Repro Mesdag

Linum start met werken nieuwbouw

KUURNELinum Kuurne, een distributeur van afgewerkte producten en onderdelen binnen de verwarming, ventilatie én aircomarkt, is met de bouwwerken begonnen voor het nieuwe bedrijfsgebouw, in de uitbreidingszone van bedrijvenpark Kortrijk-Noord in Kuurne.

 1. Plan voor 180 meter hoge Barco windturbine stuit op buurtprotest: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Plan voor 180 meter hoge Barco windturbi­ne stuit op buurtpro­test: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”

  Het plan van Barco om een 180 meter hoge turbine bij het hoofdkwartier One Campus op Hoog Kortrijk te bouwen, krijgt tegenwind. Zo’n 400 omwonenden verenigen zich in buurtcomité ‘Geen Windturbine Barco’. Ze bundelen bezwaarschriften en onderzoeken welke juridische stappen er mogelijk zijn. Ter vergelijking: de Daltons windturbines op het bedrijvenpark Evolis zijn 150 meter hoog.
 1. Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaatschappij sluiten riviercontract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersysteem komen”
  Kortrijk / Kuurne / Ledegem / Moorslede / Wevelgem

  Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaat­schap­pij sluiten riviercon­tract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersys­teem komen”

  De zes gemeenten waar de Heulebeek doorloopt, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Milieumaatschappij en nog enkele andere groepen hebben dinsdag een riviercontract gesloten rond de Heulebeek. “De doelen zijn om de waterkwaliteit verbeteren, wateroverlast en watertekort aan te pakken en de waterbeleving verhogen”, klinkt het.