De organisatoren heffen samen met twee promomeisjes een glaasje gemaakt uit ijs in de Ice Bar, waar het altijd -10 graden is.
Volledig scherm
De organisatoren heffen samen met twee promomeisjes een glaasje gemaakt uit ijs in de Ice Bar, waar het altijd -10 graden is. © Henk Deleu

Frisse start voor Husky Bar

De Husky Bar is gisteren geopend voor het grote publiek. De pop-up in de voormalige bedrijfsgebouwen van Liften Coopman zat stampvol. Blikvanger is de ijsbar. Zowel de toog, de stoelen als de tafels zijn volledig uit ijs gemaakt.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Ventilus-intendant stelt bevindingen voor na zes maanden, burgerplatformen blijven bezorgd: “Blijven pleiten voor ondergronds traject”
  West-Vlaanderen

  Ventilus-intendant stelt bevindin­gen voor na zes maanden, burgerplat­for­men blijven bezorgd: “Blijven pleiten voor onder­gronds traject”

  Intendant Guy Vloebergh, die in mei aangesteld werd door minister Zuhal Demir (N-VA) om het Ventilus-project te helpen deblokkeren, riep donderdagavond alle burgemeesters, burgerplatformen en betrokken partijen samen in Izegem voor een vergadering. Een bovengronds hoogspanningsnet ligt nog steeds op tafel en de burgerplatformen blijven zich zorgen maken, zeker sinds de federale regering vorige week aankondigde dat ze de capaciteit van de windmolens op zee wil verdrievoudigen.
 3. Laatste rustplaats in graf van een ander: Peter nam verlopen concessie over en restaureert graf voor zijn ouders
  PREMIUM
  Izegem

  Laatste rustplaats in graf van een ander: Peter nam verlopen concessie over en restau­reert graf voor zijn ouders

  Drukke tijden op de begraafplaatsen, want iedereen wil dat de graven van zijn geliefden er tegen 1 november piekfijn bij liggen. Ook Peter Velghe (52) ging op de begraafplaats van Kachtem aan de slag. Al heeft hij geen band met de overledenen in het graf dat hij aan het oppoetsen was. Hij heeft namelijk de concessie van dat graf overgenomen om het opnieuw te gebruiken. “Het wordt straks de laatste rustplaats van mijn ouders, net naast een groottante en oom van mijn vader en op de begraafplaats die mijn grootvader als schepen liet heraanleggen”, vertelt Peter.
 1. Oudste begraafplaats van Kortrijk krijgt zerkenzoekerapp, nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide
  Kortrijk

  Oudste begraaf­plaats van Kortrijk krijgt zerkenzoe­kerapp, nieuwe kinderbe­graaf­plaats en sterrenwei­de

  Het omvormen van begraafplaats Sint-Jan tot een begraafpark komt een stap dichterbij. Kunsthistorica Anne-Mie Havermans en kunsthistorica-landschapsarchitecte Ann Voets brachten na een intensief onderzoek 2.700 waardevolle graven in kaart. Die uitgebreide inventaris zal binnen een jaar via een zerkzoekerapp publiek gemaakt worden, zodat bezoekers snel overledenen terugvinden en nuttige uitleg krijgen over graven. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide.