Zuster Rosa mocht even naar buiten, voor het doedelzakconcertje
Volledig scherm
Zuster Rosa mocht even naar buiten, voor het doedelzakconcertje © Henk Deleu

Doedelzakconcert viert zuster Rosa, 102-jarige speelt zelf deuntje op mondharmonica

Kuurne/SenteEen groot feest mag momenteel niet in woonzorgcentra, nu de vijfde coronagolf volop raast door de omikronvariant. Toch werd zuster Rosa Quartier maandagnamiddag voor haar 102de verjaardag aangenaam verrast aan WZC Heilige Familie. Waar enkele doedelzakspelers muziek brachten. Zuster Rosa zelf stal ook even de show, door op haar mondharmonica wat extra sfeer te brengen.

 1. TikTokker (22) die moeder vroeg om seks te hebben met haar 4-jarig dochtertje tegen betaling voor rechter: “Ik was fout, mijn oprechte excuses”
  PREMIUM

  TikTokker (22) die moeder vroeg om seks te hebben met haar 4-jarig dochtertje tegen betaling voor rechter: “Ik was fout, mijn oprechte excuses”

  De 22-jarige TikTokker die vorig jaar aan een moeder uit Kortrijk vroeg om seks te hebben met haar amper 4-jarig dochtertje riskeert vier jaar cel met uitstel. “Niemand hoeft het te weten, ik wil er veel geld voor neertellen”, klonk het in een berichtje aan de mama die meteen naar de politie stapte. Ondertussen is de jongeman tot inzicht gekomen en gebruikt hij geen sociale media meer. “Ik heb het echte leven terug herontdekt en voel me herboren”, zei hij woensdag tegen de rechter.
  Kortrijk
 2. Stefaan (50) waagt zich aan halve triatlon voor het goede doel: “Ik ben een goede vriendin aan kanker verloren en als begrafenisondernemer heb ik al veel uitvaarten verzorgd van mensen die aan de ziekte gestorven zijn”
  PREMIUM

  Stefaan (50) waagt zich aan halve triatlon voor het goede doel: “Ik ben een goede vriendin aan kanker verloren en als begrafenis­on­der­ne­mer heb ik al veel uitvaarten verzorgd van mensen die aan de ziekte gestorven zijn”

  Een halve eeuw, een halve triatlon. Net nu hij vijftig jaar geworden is vond Stefaan Snoeck het wel toepasselijk om nog eens een sportieve uitdaging van formaat aan te gaan. Hij traint al negen maanden fanatiek om op zondag 18 juni een halve triatlon te kunnen lopen. Dat doet de begrafenisondernemer niet zomaar. Met zijn actie wil hij het een therapiehuis voor jongeren in Izegem en Kom op tegen Kanker steunen. “Zelf ben ik een goede vriendin aan kanker verloren en als begrafenisondernemer heb ik in al die jaren veel uitvaarten verzorgd van mensen die aan de ziekte gestorven zijn. Dat blijft aan je vel kleven.”
  Izegem