Christophe was 30 jaar buitenwipper bij discotheek Diedjies.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe was 30 jaar buitenwipper bij discotheek Diedjies. © HVW

Diedjies-buitenwipper Christophe Van Wonterghem (85) overleden: “Met Christophe moesten de jonge gasten niet discussiëren”

Kuurne‘Nonkel’ Christophe Van Wonterghem (85) uit Kuurne is overleden. Dertig jaar was hij portier in de bekende discotheek Diedjies. “Klein van gestalte, maar groot van charisma”, zegt zijn vriend Paul Declercq. “De jonge gasten wisten het heel goed: met een gescheurde broek en baskets kwam je er bij hem niet in.” Vrijdag nemen zijn vrienden en oud-collega’s afscheid van hem met een erehaag.

 1. Leerlingen Spes Nostra vieren hun 50 dagen: “Overgangsrituelen als deze zijn van groot belang voor het welzijn van onze jeugd”
  kuurne

  Leerlingen Spes Nostra vieren hun 50 dagen: “Overgangs­ri­tu­e­len als deze zijn van groot belang voor het welzijn van onze jeugd”

  De laatstejaars leerlingen van het Spes Nostra in Kuurne hebben vandaag hun 50-dagen uitbundig gevierd. Iets minder uitbundig als coronavrije jaren, maar toch… “Vorig jaar konden we enkel digitaal dingen organiseren”, zegt directeur Renaat Vaes. “Maar gelukkig ziet ook de hogere overheid in dat overgangsrituelen als dit van groot belang zijn voor het welzijn en het welbevinden van onze jeugd. We hebben er dus het beste van gemaakt.”
 2. Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabisplantages, zeven anderen vrijgesproken
  Menen/Lauwe/Wevelgem/Aalbeke

  Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabis­plan­ta­ges, zeven anderen vrijgespro­ken

  Vijf Fransen uit de Rijselse regio zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 tot 24 maanden voor hun betrokkenheid één of meerdere van vier cannabisplantages in Menen, Lauwe (Menen), Wevelgem en Aalbeke (Kortrijk). Zeven andere verdachten zijn vrijgesproken. Zo’n 75.000 euro drugsgeld is verbeurd verklaard.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing