Pascal en Gilbert Defoort (vooraan) en Wim Lannoo laten de elektrozaak over aan Alexander en Johan Gaillez.
Volledig scherm
Pascal en Gilbert Defoort (vooraan) en Wim Lannoo laten de elektrozaak over aan Alexander en Johan Gaillez. © Henk Deleu

Defoort verdwijnt na 46 jaar

KUURNEGilbert Defoort (68), stichter van de Elektrozaak Defoort, neemt vandaag definitief afscheid van zijn Kuurnse zaak. De naam Defoort, én het gekende logo met de gele bol, verdwijnt na 46 jaar. "In 1989 verkocht ik de zaak al eens, maar ik heb ze toen na driejaar weer teruggekocht. Dit keer is het definitief."

 1. “Zulke praktijken... waar eindigt dit?”: infomarkt rond planologische ruil in Hulste, maar actiecomité organiseert eigen infostand aan ingang
  harelbeke/hulste

  “Zulke praktijken... waar eindigt dit?”: infomarkt rond planologi­sche ruil in Hulste, maar actieco­mité organi­seert eigen infostand aan ingang

  Vanavond organiseerde de stad een infomarkt over de planologische ruil die het wil doorvoeren in Hulste. Om een bedrijf uitbreidingsmogelijkheden te geven, wil het een lap landbouwgrond inkleuren als industriegrond, en een ander perceel industriegrond in Bavikhove landbouwgrond maken. Buurtbewoners zijn het daar niet mee eens, en ze organiseerden hun eigen infostand buiten, mét frietjes.
 2. EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenborne over leven onder bescherming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”
  PREMIUM
  Kortrijk
  21

  EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenbor­ne over leven onder bescher­ming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”

  “Het is absoluut niet makkelijk. We gaan naar een kinderpsycholoog, zodat Bo en Scott hier geen blijvende angsten aan overhouden. Maar Vincent is écht goed bezig, hij moet doorzetten.” Het safehouse hebben ze verlaten, maar hun vrijheid zijn ze kwijt. De bewaking en de dreiging blijven. Toch denkt Anouk Sabbe (40), echtgenote van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49) en mama van Bo (6) en Scott (3), niet aan inbinden. Eén keer wil ze praten. Haar verhaal.