De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne.
Volledig scherm
De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne. © Google Maps

De Vlaamse Waterweg plaatst signalisatie tegen bruglopers aan brug tussen Kuurne en Harelbeke

De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne.

 1. Stukje geschiedenis verdwijnt: voormalig ‘moederhuis’ afgebroken
  kuurne

  Stukje geschiede­nis verdwijnt: voormalig ‘moederhuis’ afgebroken

  De Gasthuisstraat ziet er meteen anders uit, nu het voormalige moederhuis afgebroken werd. Rusthuis Heilige Familie in Kuurne is momenteel bezig met de voorbereidingswerken voor een volgende fase in het renovatie- en nieuwbouwproject van de zorggroep. Het voormalige klooster en moederhuis wordt afgebroken en wordt vervangen door een nieuwe vleugel. Met het moederhuis verdwijnt een stukje geschiedenis: heel wat Kuurnenaren zagen er tussen 1952 en 1968 het levenslicht.
 2. Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboete, omdat ze samen broodje eten: “Geldklopperij, er los over”
  Kortrijk

  Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboe­te, omdat ze samen broodje eten: “Geldklop­pe­rij, er los over”

  Vijf studenten hebben recent een boete van samen 1.250 euro gekregen, omdat ze op de Grote Markt in Kortrijk samen een broodje aan het eten waren op een bankje. Ze gingen licht in de fout, omdat een coronamaatregel stelt dat enkel een samenscholing van maximaal vier mensen mag. “Dit gaat niet meer over preventie of over de strijd tegen corona, dit is pure geldklopperij”, stelt een ouder. “De politie beboet voortaan overal meteen, niet enkel in Kortrijk”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe.