In een hoekje van de elektrozaak werd een pop-up store van De Ververie ingericht.
Volledig scherm
In een hoekje van de elektrozaak werd een pop-up store van De Ververie ingericht. © Henk Deleu

Creatief met coronaregels: café De Ververie opent pop-upstore in elektrozaak Wynant-Broekaert

kuurneWie café De Ververie in Kuurne mist, kan de sfeer opsnuiven in elektrozaak Wynant-Broekaert. In een hoekje werd een pop-upstore van De Ververie ingericht. Je kan er plaatjes en drank kopen om het café te steunen.

 1. Overdosis op feest, hartfalen in metro of op spoed… nieuwe simulatiekamer kan alles aan: “Overlevingskans van patiënten verhoogt door studenten en hulpverleners intensief te laten trainen”
  Kortrijk

  Overdosis op feest, hartfalen in metro of op spoed… nieuwe simulatie­ka­mer kan alles aan: “Overle­vings­kans van patiënten verhoogt door studenten en hulpverle­ners intensief te laten trainen”

  Hogeschool Vives is een technologisch pareltje rijker. Een nieuw systeem simuleert levensechte situaties, met videoprojecties op muren en vloer. Een onderkoeling in de sneeuw, een hartinfarct in de metro, een overdosis xtc in een discotheek, een hartstilstand op spoed… Veel kan nagebootst worden, inclusief geluiden, geuren en zelfs wind en rook. “Die prikkels maken het veel realistischer voor onze studenten”, zegt coördinator Christof Patyn. Ook hulpverleners van ziekenhuis AZ Groeninge kunnen trainen in de simulatiekamer.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen