De Kortrijkse ring R8 in Kuurne was het decor van een botsing dinsdagnacht.
Volledig scherm
De Kortrijkse ring R8 in Kuurne was het decor van een botsing dinsdagnacht. © Henk Deleu

Brokken na botsing op kruispunt R8 in Kuurne

Kuurne/Lendelede/AvelgemNa een ongeval langs de Kortrijkse ring R8 in Kuurne moesten dinsdagnacht twee auto’s getakeld worden. Een dame reed er door het rood licht en kwam in aanrijding met een voertuig dat de R8 volgde.

 1. Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaanslagen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaansla­gen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”

  Sharm-el-Sheikh werd op 23 juli 2005 – dag op dag zestien jaar geleden – door zelfmoordaanslagen van Al Qaida getroffen. Er vielen toen 88 doden in de populaire Egyptische badplaats. Dieter De Clercq was in Sharm-el-Sheikh toen de islamitische terroristen toesloegen. “Krijsende mensen, de assen die na de explosies naar beneden dwarrelden, het was echt niet normaal”, vertelt hij.
 2. Streekgenoten brengen hulpgoederen, tuinaannemer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsgebied”
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Streekgeno­ten brengen hulpgoede­ren, tuinaanne­mer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsge­bied”

  Streekgenoten trokken dinsdag met ingezamelde hulpgoederen naar Chênée, bij Luik. Ze zijn erg onder de indruk, door de enorme ravage en al het menselijk leed. “Al die huizen die verwoest zijn... Er zijn mensen die hier echt helemaal niets meer hebben”, zegt Aline Vandenhoeck (33) uit Kortrijk. De medewerkers van Tuinen Vromant uit Moen bij Zwevegem trokken woensdag naar een camping in Barvaux, om er met hun eigen machinepark de massa’s puin te helpen ruimen.