Kersvers kinderburgemeester Bas Stockman legt de eed af, bij burgemeester Francis Benoit
Volledig scherm
Kersvers kinderburgemeester Bas Stockman legt de eed af, bij burgemeester Francis Benoit © Henk Deleu

Bas (10) is nieuwe kinderburgemeester van Kuurne

KuurneBas Stockman (10) is tot nieuwe kinderburgemeester van Kuurne verkozen. 137 leerlingen van vijf Kuurnse basisscholen trokken afgelopen donderdag naar de stembus, in jeugdcentrum Sint-Michiel. Zondagochtend kwamen de achttien nieuwe leden van de raad samen, onder meer om een nieuwe kinderburgemeester aan de duiden. Meteen daarna volgde een verkiezingsshow met officiële eedaflegging, in het gemeentehuis van Kuurne. “Ik zal me het hele jaar voor alle kinderen in Kuurne inzetten”, stelde kinderburgemeester Bas Stockman.

 1. Depart XXL klokt af op 20.000 bezoekers: “Kortrijk heeft nood aan permanent evenementenplein”
  Kortrijk

  Depart XXL klokt af op 20.000 bezoekers: “Kortrijk heeft nood aan permanent evenemen­ten­plein”

  Het doek is gevallen over Depart XXL op het Nelson Mandelaplein. Het eerste coronaveilig evenementenplein van Vlaanderen ontving 20.000 bezoekers, verspreid over 21 evenementen. “Kortrijk heeft een permanent evenementenplein nodig”, vindt Gaël Agneray van Festival For Friends. De stad Kortrijk bekijkt de haalbaarheid, maar er is sowieso ook de indoor stadshal Depart, met een maximumcapaciteit van duizend mensen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?