De situatie in India is vooral dramatisch omdat de gezondheidszorg niet meer kan volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie in India is vooral dramatisch omdat de gezondheidszorg niet meer kan volgen. © AP en Babette Desfossez

Babette (50) woont en werkt al 7 jaar in India, waar corona lelijk huishoudt: “Wie zwaar ziek is, kan niet verzorgd worden”

KuurneDe coronacijfers schieten in India razendsnel de lucht in: in 24 uur stierven 2.023 mensen aan corona en werden 15,5 miljoen besmettingen geregistreerd. In enkele steden werd dan ook een strenge lockdown afgekondigd in de hoop de curve af te remmen. Babette Desfossez (50) uit Kuurne werkt al jaren in India en moet net als alle andere inwoners van New Delhi sinds maandag binnen blijven. “Wie genoeg geld had, was het voorbije jaar zeker van een bed in het ziekenhuis. Dat is nu anders.”

 1. Broer en zus fietsen naar Italië om psychisch kwetsbaren te steunen: “We trekken naar plek waar mama tot rust kwam na burn-out”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  Broer en zus fietsen naar Italië om psychisch kwetsbaren te steunen: “We trekken naar plek waar mama tot rust kwam na burn-out”

  Arthur en Andrea Nichelson bereiden een fietsreis van 1.100 kilometer en 9.000 hoogtemeters naar Italië voor. De opbrengst gaat naar Een Rustpunt vzw in Kortrijk. Die lotgenotengroep vangt psychisch kwetsbaren op. “Het voorbije coronajaar maakte bij veel mensen iets los. Periodes als deze tonen aan hoe belangrijk het is om aandacht voor mentale problemen te hebben”, zeggen broer en zus. Ze zoeken naar sponsors, om een mooie opbrengst te krijgen.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas