Arne Van Renterghem (24), zaakvoerder van autohandel Arvaro uit Kuurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Van Renterghem (24), zaakvoerder van autohandel Arvaro uit Kuurne. © Hans Verbeke

Autodieven na amper maand geïdentificeerd, maar nog niet allemaal gevat: “Ze zouden nooit meer mogen vrijkomen”

Kuurne/Brugge/Dendermonde/TieltAmper een maand nadat in de zomer van 2020 in garages in Brugge, Dendermonde en Kuurne vier exclusieve Mercedessen gestolen werden, kon het gerecht de drie Poolse daders identificeren. Ze stonden maandag voor de rechter in Kortrijk terecht, al zijn ze nog niet allemaal gevat. Eén van hen is op de vlucht voor het gerecht in Nederland. “Mijn auto’s zag ik jammer genoeg niet meer terug”, aldus autohandelaar Arne Van Renterghem (25) van Arvaro Automotive in Kuurne.

 1. Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneterras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneter­ras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”

  De investering was groot, om van Mary’s een internationale topzaak te maken. De Ierse kroeg in de Kapucijnenstraat opende in oktober 2019. Het was meteen knallen, tot corona kwam. Twee verplichte horecasluitingen later neemt Mary’s andermaal een nieuwe start door een mooi terras vooraan en een prachtig zonneterras achteraan te heropenen. “We zijn héél enthousiast om de mensen terug te zien, want onze klanten zijn onze vrienden”, zeggen Caroline Foley en Justin Bedford. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier (her)lezen.
 2. Leerlingen Spes Nostra vieren hun 50 dagen: “Overgangsrituelen als deze zijn van groot belang voor het welzijn van onze jeugd”
  kuurne

  Leerlingen Spes Nostra vieren hun 50 dagen: “Overgangs­ri­tu­e­len als deze zijn van groot belang voor het welzijn van onze jeugd”

  De laatstejaars leerlingen van het Spes Nostra in Kuurne hebben vandaag hun 50-dagen uitbundig gevierd. Iets minder uitbundig als coronavrije jaren, maar toch… “Vorig jaar konden we enkel digitaal dingen organiseren”, zegt directeur Renaat Vaes. “Maar gelukkig ziet ook de hogere overheid in dat overgangsrituelen als dit van groot belang zijn voor het welzijn en het welbevinden van onze jeugd. We hebben er dus het beste van gemaakt.”
 3. Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Franse bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”
  Kortrijk

  Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Fran­se bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”

  Aan de feest- en eventzaal van domein Gulden Spoor in Kortrijk opent op donderdag 13 mei een bar met hippe drankjes en toffe hapjes. De sfeervolle locatie, midden het groen bij een private jachthaven aan de oevers van de Leie, doet meteen aan vakantie denken. “We hebben nood aan vrijheid en we zijn er ook naar op weg. Maar misschien is het deze zomer nog te vroeg om naar de Côte d’Azur te gaan. Daarom brengen we de Côte d’Azur naar hier”, vertellen de initiatiefnemers. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”