KUURNE: een ambulancier kreeg op het Kuurnse Marktplein klappen tijdens een interventie.
Volledig scherm
KUURNE: een ambulancier kreeg op het Kuurnse Marktplein klappen tijdens een interventie. © JME/VHS

Ambulancier snelt ter hulp en krijgt slagen in Kuurne: “Kan niet door de beugel”

Kuurne/HarelbekeOp het Marktplein van Kuurne is zaterdagnacht een ambulancier uit Harelbeke gewond geraakt terwijl hij zelf iemand ter hulp schoot. De daders, een koppel dat boven hun theewater was, is opgepakt. “Geweld op hulpverleners kan niet getolereerd worden”, is Kuurns burgemeester en voorzitter van de brandweerzone Fluvia Francis Benoit streng.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Ondernemers groeperen zich met Involte tegen bovengronds Ventilustraject: “Indien nodig vechten we een negatieve beslissing juridisch aan”
  PREMIUM
  Izegem

  Onderne­mers groeperen zich met Involte tegen boven­gronds Ventilu­stra­ject: “Indien nodig vechten we een negatieve beslissing juridisch aan”

  Het Ondernemersplatform dat pleit voor een ondergronds Ventilustraject op gelijkstroom schakelt een versnelling hoger en gaat officieel verder onder de naam Involte. Dertig ondernemers traden ondertussen toe. Ze doen een oproep aan alle ondernemingen om ook hun betrokkenheid te tonen. “We zijn niet tegen duurzame energie en willen zelfs mee een draagvlak creëren voor een ondergronds alternatief. We geven dat overleg alle kansen, maar indien nodig zullen we een negatieve beslissing juridisch aanvechten.”
 1. Jobstudenten scannen deze zomer duizenden gerechtelijke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessante verhalen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Jobstuden­ten scannen deze zomer duizenden gerechte­lij­ke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessan­te verhalen”

  134 jobstudenten zijn deze zomer in ons land aan de slag om duizenden gerechtelijke dossiers in te scannen. Op die manier zullen betrokkenen van thuis uit met hun rijksregisternummer het dossier digitaal kunnen inkijken. Tot nu was in Oost- en West-Vlaanderen nog geen enkel dossier online raadpleegbaar. Minister Van Quickenborne sprak woensdag de jobstudenten op de rechtbank in Kortrijk moed in. “Op dit moment spenderen sommige medewerkers hier nog 30 procent van hun tijd aan de kopieermachine, dit is een eerste stap naar volledig digitale dossiers”
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.