1. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.
 1. Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transportbedrijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”
  kortrijk

  Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transport­be­drijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”

  Amper 24 jaar is Gilles Devriendt uit Kortrijk, en hij heeft al een bloeiend transportbedrijf uit de grond gestampt. TransDirect neemt de transportplanning van andere bedrijven over, en zoekt transporteurs die de nodige transporten kunnen uitvoeren. “Wij zijn radicaal tegen sociale dumping: iedereen moet een faire prijs krijgen voor zijn werk.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Schaatsen op topniveau kan nu ook tijdens de schooluren: “Als we méér topsporters willen in ons land, is dit de manier waarop het moet”
  kortrijk

  Schaatsen op topniveau kan nu ook tijdens de schooluren: “Als we méér topspor­ters willen in ons land, is dit de manier waarop het moet”

  Uniek in het Vlaams onderwijs: leerlingen van middelbare school Athena in Kortrijk kunnen vanaf dit schooljaar voor de sportoptie kunstschaatsen kiezen. Zeven leerlingen doen dat al. Vier uur per week kunnen ze schaatsen op IJsbaan De Piste. De leerstof van de gemiste lessen halen ze achteraf in. “Als we méér topsporters willen in ons land, is dit de manier waarop het moet”, klinkt het.
 2. Willy (73) en zoon Giovanni (46) uit LEGO Masters brengen samen dichtbundel uit: “Een mooie nalatenschap voor onze familie”
  PREMIUM
  Izegem

  Willy (73) en zoon Giovanni (46) uit LEGO Masters brengen samen dichtbun­del uit: “Een mooie nalaten­schap voor onze familie”

  Giovanni Seynhaeve en zijn vader Willy delen niet alleen dezelfde genen, maar hebben elkaar ook gevonden in een gemeenschappelijke hobby. Elk in zijn eigen stijl, maar beide geïnspireerd door het dagelijks leven, schrijven ze graag gedichten. Soms als therapie, maar vooral recreatief. Een selectie van hun werk van de voorbije jaren hebben ze nu gebundeld.
 1. Raf maakt al 30 jaar ‘Beverblaadjes’: “Vroeger reed mijn zoon met zijn brommertje rond om briefjes te droppen bij adverteerders”
  waregem

  Raf maakt al 30 jaar ‘Bever­blaad­jes’: “Vroeger reed mijn zoon met zijn brommertje rond om briefjes te droppen bij adverteer­ders”

  Al 30 jaar lang is Raf Demortier (68) de drijvende kracht achter de lokale krant het Beverblaadje in Beveren-Leie. Vorige week viel het 300ste nummer in de bus bij de inwoners van Beveren-Leie, volgende week wordt het 301ste nummer bedeeld. “Ik heb zelfs lezers in Brazilië en Congo, allemaal inwoners van Beveren-Leie die ons digitaal lezen om mee te blijven”, zegt Raf.
 1. Weg met die Movembersnor: hier kan kan je terecht voor een professionele scheerbeurt in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Weg met die Movem­bersnor: hier kan kan je terecht voor een professio­ne­le scheer­beurt in het zuiden van West-Vlaanderen

  Tijdens de maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. December is in zicht en dus loopt Movember stilaan op zijn einde. Tijd om die opgespaarde snor professioneel te laten bijwerken door een barbier. Wij zochten alvast vijf barbershops in het zuiden van West-Vlaanderen.