AP
Volledig scherm
© AP

Zes boeken Dr. Seuss uit cataloog verwijderd om racistische inhoud

Zes boeken van de Amerikaanse kinderboekenauteur Dr. Seuss (1904-1991) worden niet langer uitgegeven en verkocht. Het bedrijf Dr. Seuss Enterprises heeft vandaag bekendgemaakt dat het stopt met de druk van de werken vanwege de racistische inhoud. Daarnaast worden daarvan ook geen licenties verkocht, zodat deze boeken ook niet verfilmd kunnen worden.

2 reacties

 • Jil Heirman

  2 maanden geleden
  Personages in kinderboeken worden zo vaak karikaturaal voorgesteld. Net zoals in cartoons en stripboeken. Duitsers en Belgen worden in het buitenland weleens afgebeeld als dikke bourgondiërs. Ligt iemand daar wakker van? We gaan een enge kant op als elke prul gecensureerd wordt.
 • birgit vanderest

  2 maanden geleden
  Ik koop ze als ik ze nog vind, al is het maar om de schrijver te steunen
 1. Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeerden waar ze maar konden om noodlijdenden te helpen”
  PREMIUM
  Literatuur

  Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeer­den waar ze maar konden om noodlijden­den te helpen”

  Over de Duitse bezetting van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog, over collaboratie en verzet, is al veel geweten en geschreven. Hoe de zusters in Belgische kloosters dat hebben beleefd, is een stuk minder of zelfs helemaal niet bekend. Die lacune in onze geschiedschrijving wordt nu opgevuld met het boek “Zusters in Oorlog”. “Ze werden door de bezetter aan dezelfde regels onderworpen als de landbouwers, zodat ze een groot deel van hun oogsten en dieren aan de Duitsers moesten afgeven”, klinkt het. “Maar net zoals de boeren dat deden, fraudeerden en smokkelden ook de zusters waar ze maar konden.”
 1. Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenborstel mee en kom af!"
  Play
  Blijven Slapen

  Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenbor­stel mee en kom af!"

 2. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge