AFP
Volledig scherm
© AFP

Waarom Bob Dylan de Nobelprijs verdient

Een kleine verrassing vanmiddag, toen bekend werd dat singer-songwriter Bob Dylan de Nobelprijs voor literatuur had weggekaapt. Menig liefhebber der letteren zal ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst hebben, maar verdient Bob Dylan de prijs misschien toch, een beetje? "Als dichter niet, als liedjesschrijver wél", stelde Geoffrey Himes van Paste Magazine eind vorige maand als voorbeschouwing.

  1. Ibe Rossel (22) schrijft boek vol levenslessen van Shakespeare en co: "Tinder verschilt niet zoveel van de literaire klassiekers"
    PREMIUM
    Kunst & Literatuur

    Ibe Rossel (22) schrijft boek vol levensles­sen van Shakespea­re en co: "Tinder verschilt niet zoveel van de literaire klassie­kers"

    Wat kunnen we anno 2021 nog opsteken van schrijvers van lang geleden, zoals Shakespeare of Jane Austen? Belangrijke levenslessen volgens Ibe Rossel, een jonge Gentse met een zwak voor - en intussen een master in - Engelse literatuur. In 'Shakespeare kent me beter dan mijn lief' linkt ze literaire klassiekers aan het (jongeren)leven van vandaag, ja zelfs aan Tinder, Beyoncé en 'Temptation Island'. “Je kunt evenveel plezier beleven aan een realityshow als aan een Shakespeare-toneelstuk.”